Διεθνή

Έλον Μασκ: Προσφέρει $5.000 σε φοιτητή για να σταματήσει να τον παρακολουθεί

  • newsroom


Ο 19χρονος Jack Sweeney φοιτητής πληροφορικής επιδόθηκε σ' ένα «παζάρι» με τον Mr. Tesla και κατέληξε να του ζητάει τα λεφτά για τα δίδακτρα της σχολής του

Το… τίμημα του να είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο «πληρώνει» ο Έλον Μασκ καθώς αναγκάστηκε να προσφέρει το ποσό των 5.000 δολαρίων σε έναν 19χρονο, για να σταματήσει να παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ και να ανεβάζει στο Twitter το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Ο Jack Sweeney χρησιμοποιεί bots και πληροφορίες για την εναέρια κυκλοφορία που είναι διαθέσιμες ελεύθερα για να καταγράψει τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροπλάνου του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη. Και τουιτάρει τα στοιχεία στον λογαριασμό του, «Elon Musk’s Jet»».

«Μπορείς να το κατεβάσεις; Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια», του έγραψε ο Μασκ πριν από λίγο καιρό, σε ένα μεταμεσονύκτιο μήνυμα.

Τότε, ο 19χρονος αποφάσισε να μπει σε ένα παζάρι με τον CEO της Tesla. «Ναι, μπορώ, αλλά θα σου κοστίσει ένα Model 3. Κάνω πλάκα, εκτός και εάν…», του απάντησε.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να με πυροβολήσει κανένας τρελός», συνέχισε ο Musk και έπειτα από μερικά ακόμα μηνύματα, του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να κατεβάσει τον λογαριασμό από το Twitter.

«Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσεις στα 50.000 δολάρια; Θα ήταν μία σπουδαία βοήθεια για το κολλέγιο και ενδεχομένως να μου επέτρεπε να πάρω ένα αυτοκίνητο, ακόμα και ένα Model 3», απάντησε ο Sweeney.

Ο Μασκ είπε ότι θα το σκεφτεί, αλλά δεν ήρθε ξανά σε επαφή με τον 19χρονο.

Όμως, αυτό τον μήνα έγραψε στο Twitter ότι οι λογαριασμοί που παρακολουθούν τις κινήσεις του «αρχίζουν να γίνονται πρόβλημα ασφάλειας».

«Παρακολουθούμε το αεροπλάνο, όχι το ποιος μπορεί να επιβαίνει ή όχι σε αυτό», τονίζει ο Sweeney σε χθεσινή του ανάρτηση.

Διαβάστε ακόμη

Κλείνουν μέσα στον επόμενο μήνα οι εκκρεμότητες με τα «κουρεμένα» ενοίκια

Οι παππούδες του Ντίμον της JP Morgan, οι αντένες της BC Partners και το Πεντελικόν με τη Hilton

Τζέιμι Ντίμον: Ο ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan που δημιούργησε τον πρώτο «μονόκερο» της χώρας