Διεθνή

Έλον Μασκ – Space X: Ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 με ερασιτέχνες αστροναύτες

  • newsroom


Οι επιβάτες θα περάσουν τρεις ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο υψόμετρο 575 χλμ -  Περίπου  200 εκατ. δολάρια πλήρωσε ο  δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν

Η SpaceX εκτόξευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 03:00 ώρα Ελλάδας το πρώτο πλήρωμα «ερασιτεχνών αστροναυτών» στον κόσμο σε ιδιωτική πτήση για να περιστρέψει γύρω από τη Γη για τρεις ημέρες.

Η επιτυχής εκτόξευση το απόγευμα της Τετάρτης στις 20:00 τοπική ώρα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, σηματοδότησε το πιο φιλόδοξο άλμα που έχει γίνει μέχρι τώρα στον διαστημικό τουρισμό.

Είναι η πρώτη ναυλωμένη επιβατική πτήση για τη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ και η πρώτη φορά που ένας πύραυλος προχώρησε σε τροχιά με πλήρωμα που δεν αποτελούταν από επαγγελματίες αστροναύτες.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι περίπου 12 λεπτά μετά την εκτόξευση, η διαστημική κάψουλα Dragon αποκολλήθηκε επιτυχώς από τον πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας τους τέσσερις τουρίστες μόνους στο διάστημα.

Οι επιβάτες θα περάσουν τρεις ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ένα ασυνήθιστα μεγάλο υψόμετρο 575 χλμ. – (160 χιλιόμετρα) υψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – προτού προσγειωθούν στις ακτές της Φλόριντα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το ύψος, το Crew Dragon θα κάνει μία περιστροφή του πλανήτη κάθε 90 λεπτά με ταχύτητα περίπου 27.360 χλμ./ώρα, ή περίπου 22 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Μόλις το σκάφος βρεθεί σε τροχιά, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ιατρικά πειράματα με «πιθανές εφαρμογές για την ανθρώπινη υγεία στη Γη» ενώ θα συλλεχθούν βιοϊατρικά δεδομένα και βιολογικά δείγματα.

Ενώ η Nasa δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία, οι διαχειριστές και οι αστροναύτες της υποστηρίζουν την πτήση, που ονομάστηκε Inspiration4.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζουν όλα στη φορολογία: Βελτιώσεις «ανάσα» σε ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές και ΦΠΑ

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: «Ωριμάζει» φωτοβολταϊκά 1 GW σε Φλώρινα-Κοζάνη

Attica Bank: «Πράσινο φως» για ΑΜΚ – Ημερομηνία ορόσημο η 30/9 για τη συμμετοχή ξένου επενδυτή