Διεθνή

Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται Fiat Chrysler και Peugeot

  • newsroom


Οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη διπλή πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία που αφορά τη χρηματοδότηση καθαρότερων οχημάτων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευση ύψους 38 δισ. δολ., η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται γνώστες του θέματος, οι εταιρείες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη διπλή πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία που αφορά τη χρηματοδότηση καθαρότερων οχημάτων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2019, θα δημιουργήσει μια καινούργια εταιρεία συνολικής αξίας σχεδόν 38 δισ. δολ. και θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη, εταιρείες όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS.

Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το κλείσιμο εργοστασίων.

Για να μετριάσει τις ανησυχίες της Ε.Ε., ο όμιλος PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική ανταγωνίστρια Toyota, με την οποία έχει μια κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει φορτηγά, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά στην τιμή κόστους, σύμφωνα με πηγές.