Διεθνή

Επιχειρηματίας με 60 εστιατόρια… δίνει $50 σε όποιον πάει για συνέντευξη

  • newsroom


Παρά τη γενναιοδωρία του ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας εξακολουθεί να μην βρίσκει υπαλλήλους - Ο ρόλος του πακέτου Μπάιντεν ύψους σχεδόν $2 τρισ.

Τα McDonald’s στην Τάμπα της Φλόριντα, προσφέρουν 50 $ σε όποιον εμφανιστεί για να δώσει συνέντευξη για δουλειά.

Ωστόσο, ακόμα και η αναφορά για την προσφορά αυτή με μεγάλα μαύρα γράμματα στην πινακίδα του μαγαζιού που βλέπει σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, δεν έχει αποτέλεσμα και υποψήφιοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να μην υπάρχουν.

Το Business Insider μίλησε με τον Blake Casper, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που είχε την ιδέα να μοιραστούν χρήματα είναι μια προσπάθεια εξασφάλισης εργαζομένων. Είπε ότι θα έκανε «ό, τι χρειάζεται για την πρόσληψη εργαζομένων».

«Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει θα πληρώσω 50 $ για μια συνέντευξη», δήλωσε ο Casper, ο οποίος διαθέτει 60 εστιατόρια McDonald’s στην πολιτεία .

Όπως αναφέρει, η επιχείρηση McDonald είναι ακμάζουσα, αλλά η έλλειψη εργατικού δυναμικού καθιστά πολύ δύσκολη την εύρεση προσωπικού.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αντικατοπτρίζουν μια πολύ ευρύτερη έλλειψης εργαζομένων σε ολόκληρη την Αμερική, καθώς το πακέτο ύψους 2 τρισ. του Μπάιντεν ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να μην αναζητήσουν εργασία αλλά να καθίσουν και να περιμένουν να εισπράξουν το επόμενο τσεκ αυτού που αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο στο πλαίσιο του καθολικού βασικού εισοδήματος.

Προς το παρόν, υπάρχουν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί που είναι εκτός εργασίας (εκ των οποίων μόλις 6,85 χιλ. να ψάχνουν να βρουν εργασία αυτή τη στιγμή και 94 εκατομμύρια δεν θέλουν δουλειά).

Σημειώνεται ότι περίπου 17 εκατ. Αμερικανοί λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας. Ίσως κάποιοι από αυτούς να θέλουν να βρουν δουλειά, αλλά παίρνουν περισσότερα όσο κάθονται σπίτι τους και εισπράττουν επιδόματα.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος στο κυνήγι των μετρητών από την Εφορία

Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8

Πωλητήριο $5,6 δισ. στη Manchester United από την οικογένεια Glazer