Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την UBS, διαπιστώθηκε πως σχεδόν ένας στους 2 εκατομμυριούχους δεν έχει σκεφτεί ούτε το πώς, ούτε όμως και σε ποιους θα μεταβιβάσει την περιουσία του.

Πιο αναλυτικά, στη συγκεκριμένη έρευνα έλαβαν μέρος συνολικά, 4.500 επενδυτές με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Όλοι τους δήλωσαν πως έχουν αρχίσει ήδη, να σκέφτονται για την μεταβίβαση της περιουσίας τους. Ωστόσο, το 41% των επιχειρηματιών, δεν έχει ακόμη, δημιουργήσει συγκεκριμένο σχέδιο για την μετάβαση της κληρονομιάς στις επόμενες γενιές.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε πως «ακόμη έπειτα από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, πολλοί επενδυτές δεν έχουν κάνει ακόμη, τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή μεταβίβαση της περιουσίας τους». Το γεγονός αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι super rich δεν ανησυχούν για τη διαδικασία. 

Συγκεκριμένα, το 76% έχει σκεφτεί εάν θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων, το 71% ανησυχεί για τους αυξημένους φόρους κληρονομιάς και το 70% αμφισβητήσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα εκμεταλλευτούν τα περιουσιακά στοιχεία με σύνεση. Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς επενδυτές δεν θεωρούν τις συζητήσεις αυτές ως επείγουσες ενώ το 46% αποφεύγει συζητήσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά εντός της οικογένειας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, η έλλειψη προγραμματισμού μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο Ίκμπαλ Καν, πρόεδρος του τμήματος Global Wealth Management της UBS δήλωσε, πως «ενώ οι επενδυτές επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία μεταβίβασης της κληρονομιάς να είναι ομαλή, ο ανεπαρκής σχεδιασμός [μεταβίβασης] μπορεί αφενός, να αποβεί δαπανηρός και αφετέρου, θα μπορούσε επίσης, να οδηγήσει σε οικογενειακές συγκρούσεις». 

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, πως το 40% των κληρονόμων μετανιώνουν που δεν είχαν συζητήσει προηγουμένως, με την οικογένειά τους για τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ, το 1/3 ανέφεραν συγκρούσεις με αδέρφια ή άλλα μέλη της οικογένειας εξαιτίας κληρονομικών θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Η εφορία σχεδιάζει από τώρα τους ελέγχους του… 2023!

Αυτός ο διάσημος Έλληνας είναι ο πρώτος που δημιούργησε ένα παγκόσμιο Airbnb γεύσης (PICS, VIDEO)

Πολωνοί, Σέρβοι και Τούρκοι επιχειρούν «απόβαση» στην ελληνική αγορά