Διεθνή

Έρευνα: Η παραλλαγή Όμικρον επιβιώνει περισσότερο σε πλαστικά και δέρμα

  • newsroom


Αναλύσεις σε δείγματα δέρματος έδειξαν ότι ο ιός επιβίωσε για 8,6 ώρες για την αρχική παραλλαγή, 19,6 ώρες για την Άλφα, 19,1 ώρες για τη Βήτα, 11 ώρες για τη Γάμμα, 16,8 ώρες για τη Δέλτα και 21,1 ώρες για την Όμικρον

Πιο μολυσματική αλλά και πιο ανθεκτική καθώς επιβιώνει περισσότερο σε πλαστικές επιφάνειες και στο δέρμα σε σύγκριση με τις παλαιότερες παραλλαγές της COVID, φαίνεται πως είναι η Όμικρον, σύμφωνα με νέα έρευνα που επικαλείται το SKY News.

Μια ομάδα από το Περιφερειακό Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Κιότο στην Ιαπωνία ανέφερε ότι διαπίστωσε ότι η νεότερη παραλλαγή του κορωνοϊού επιβίωσε πολύ περισσότερο από το αρχικό στέλεχος που ανακαλύφθηκε στη Γουχάν της Κίνας στην αρχή της πανδημίας.

Μετά από μια σειρά εργαστηριακών δοκιμών σε πλαστικές επιφάνειες, η ομάδα ανακοίνωσε ότι οι χρόνοι επιβίωσης του αρχικού στελέχους και των παραλλαγών Άλφα, Βήτα, Γάμμα και Δέλτα ήταν 56 ώρες, 191,3 ώρες, 156,6 ώρες, 59,3 ώρες και 114 ώρες αντίστοιχα. Αλλά ο χρόνος επιβίωσης της παραλλαγής Όμικρον σε πλαστικές επιφάνειες ήταν 193,5 ώρες, δηλαδή περίπου οκτώ ημέρες. 

Παράλληλά, αναλύσεις σε δείγματα δέρματος έδειξαν ότι ο ιός επιβίωσε για 8,6 ώρες για την αρχική παραλλαγή, 19,6 ώρες για την Άλφα, 19,1 ώρες για τη Βήτα, 11 ώρες για τη Γάμμα, 16,8 ώρες για τη Δέλτα και 21,1 ώρες για την Όμικρον.

Οι συγγραφείς έγραψαν στη μελέτη τους: «Η μελέτη μας έδειξε ότι σε πλαστικές και δερματικές επιφάνειες, οι παραλλαγές Άλφα, Βήτα, Δέλτα και Όμικρον εμφάνισαν περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερο χρόνο επιβίωσης από του στελέχους Γουχάν, και διατήρησαν τη μολυσματικότητα για περισσότερες από 16 ώρες. στις επιφάνειες του δέρματος».

Διαβάστε ακόμα: 

Citigroup: Επενδυτική ευκαιρία η «βουτιά» στις αγορές 

Γερμανία: Αναμένει ενίσχυση του πληθωρισμού και αποδυνάμωση… της ανάπτυξης 

Οι κινεζικές εταιρείες ενισχύουν τις επενδύσεις στο εξωτερικό το 2021