Διεθνή

Ερντογάν: Η ΕΕ αγνοεί την Τουρκία στο μεταναστευτικό και τη βελτίωση των σχέσεων

  • newsroom


«Θέλω να δηλώσω με λύπη ότι δεν έχουμε λάβει την απάντηση που θέλαμε από την πλευρά της ΕΕ για τα βήματα αυτά», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε πρεσβευτές χωρών της ΕΕ

Καμία σημαντική υποστήριξη δεν έχει προσφέρει η ΕΕ στην Τουρκία σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης, ανέφερε ότι η ΕΕ δεν έχει ανταποδώσει τις προσπάθειες της Τουρκίας για τη βελτίωση των σχέσεων.

Μιλώντας σε πρεσβευτές χωρών – μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί την τοποθέτηση των σχέσεων με το ευρωπαϊκό μπλοκ σε «πιο στέρεες βάσεις», αλλά οι σχέσεις αυτές έχουν υποστεί τις συνέπειες «τακτικών καθυστέρησης».

«Θέλω να δηλώσω με λύπη ότι δεν έχουμε λάβει την απάντηση που θέλαμε από την πλευρά της ΕΕ για τα βήματα αυτά», είπε συγκεκριμένα.

«Η Τουρκία δεν έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από την ΕΕ στη μάχη της με τη μετανάστευση», δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξει «εμβάθυνση της συνεργασίας» ως προς το ζήτημα αυτό, όσο οι όροι της συμφωνίας του 2016 δεν ανανεώνονται.

«Η κρίση στην Λευκορωσία έδειξε για μία ακόμη φορά ότι η ΕΕ στερείται βιώσιμης πολιτικής για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης», πρόσθεσε αναφερόμενος στη σύγκρουση ανάμεσα στο Μινσκ και την ΕΕ για το πλήθος των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορά τους.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η πολιτική αναταραχή στη Βοσνία, εξαιτίας των αποσχιστικών κινήσεων του Σερβοβόσνιου ηγέτη, Μίλοραντ Ντόντικ, οξύνθηκε από τις ανεπάρκειες της προοπτικής ένταξης και πρόσθεσε ότι η περιοχή «δίνει σημάδια επιστροφής στο αρνητικό περιβάλλον της δεκαετίας του 1990».

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για mega-yacht μαρίνα στην Κέρκυρα

Πληθωρισμός «τέρας»: 5,1% τον Δεκέμβριο

Βρετανία: Κερδισμένη η λίρα από ενδεχόμενη παραίτηση Τζόνσον