Διεθνή

Έτοιμο να ξαναπετάξει το Μπόινγκ 737 Max – Κρίθηκε ασφαλές

  • newsroom


O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας δήλωσε ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έκανε η Μπόινγκ στο αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι μπορεί να επιστρέψει στους αιθέρες πριν το τέλος του 2020

Τον Μάρτιο του 2019 το Μπόινγκ 737 MAX καθηλώθηκε στο έδαφος μετά τα δυο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους. Τώρα η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αεροπλοΐας κρίνει ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές να αρχίσει ξανά να εκτελεί πτήσεις.

Ο Πάτρικ Κάι, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg ότι είναι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έκανε η Μπόινγκ στο αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι μπορεί να επιστρέψει στους αιθέρες πριν το τέλος του 2020.

Η ανακοίνωση έρχεται την ώρα που η Μπόινγκ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την αναβάθμιση του λογισμικού όπως της έχει ζητηθεί από τον Οργανισμό Ασφαλείας. Αυτό αναμένεται ότι μπορεί να απαιτήσει δύο χρόνια.
Μετά από 1,5 χρόνο χωρίς παραγγελίες, η Μπόινγκ ανακοίνωσε ότι τον περασμένο Αύγουστο πούλησε δύο αεροσκάφη 737 Max στην πολωνική αεροπορική πτήσεων τσάρτερ Enter Air.