Διεθνή

Evergrande: Άλμα της μετοχής κατά 6% καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για κρατική εμπλοκή

  • newsroom


Η αύξηση της κρατικής παρέμβασης θα βοηθήσει την εταιρεία να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται τους τελευταίους μήνες.

Η μετοχή της Evergrande στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ξεπέρασε το 6% σε κέρδη τη Δευτέρα, καθώς ο κινεζικός κολοσσός στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων ανακοίνωσε τον ορισμό ενός στελέχους κρατικής εταιρείας στο διοικητικό της συμβούλιο.

Παράλληλα, ο Όμιλος China Evergrande γνωστοποίησε πως δύο εκ των θυγατρικών του εταιρειών προχώρησαν στην εκποίηση ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων σε οντότητες του κινεζικού δημοσίου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αισιοδοξία πως η αύξηση της κρατικής παρέμβασης θα βοηθήσει την εταιρεία να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η Evergrande ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας την πώληση διάφορων assetts που κατέχει στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ προς κρατικές εταιρείες της τοπικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της μετοχής της εταιρείας κατά 6,2%, ενώ οι ελπίδες για τερματισμό της κρίσης που έχει προκληθεί στην κινεζική αγορά ακινήτων ωθεί ανοδικά τους τίτλους και άλλων εταιρειών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, όπως οι Shimao Group και η Agile Group.

Ταυτόχρονα, ώθηση στους τίτλους του κινεζικού γίγαντα του real estate δίνεται και από την είδηση πως η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ -όπου εδρεύει η Evergrande- θα προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ενός σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμα:

«Crash test» για το νέο (και κουρεμένο) ΕΝΦΙΑ στη συνάντηση με τους θεσμούς

ΑΠΕ: Αλλαγές στον νόμο των εμβληματικών στρατηγικών επενδύσεων

Oι Ισραηλινοί που θέλουν να αγοράσουν 60 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο αξίας 1,2 δισ. ευρώ