Διεθνή

Fed: Δεύτερη θητεία για τον Τζερόμ Πάουελ στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ

  • newsroom


Ο 68χρονος Ρεπουμπλικανός Τζερόμ Πάουελ ηγείται της ισχυρής Fed από το 2018, αφού επελέγη από τον τότε πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ

Τον διορισμό του Τζερόμ Πάουελ στη θέση του προέδρου της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Federal Reserve) για δεύτερη τετραετή θητεία ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η επιλογή αυτή δείχνει για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν βούληση συνέχειας, αλλά και τη συμφωνία ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς.

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, ο Λάελ Μπράιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, που ήταν ο άλλος υψηλόβαθμος υποψήφιος για τη θέση, θα είναι αντιπρόεδρος.

«Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν, έχουμε κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο τους τελευταίους δέκα μήνες με την επιστροφή των Αμερικανών στη δουλειά και την οικονομία μας που κινείται και πάλι», δήλωσε ο Δημοκρατικός Μπάιντεν σε σχόλια που στάλθηκαν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους δημοσιογράφους.

«Αυτή η επιτυχία είναι μια διαθήκη για την οικονομική ατζέντα που επιδίωξα και την αποφασιστική δράση που έχει αναλάβει η Federal Reserve», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 68χρονος Ρεπουμπλικανός Τζερόμ Πάουελ ηγείται της ισχυρής Fed από το 2018, αφού επελέγη από τον τότε πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Οι ενέργειές του στη διάρκεια της κρίσης που συνδέθηκε με τον κορωνοϊό, χαιρετήθηκαν τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, όμως ορισμένοι προοδευτικοί είχαν ζητήσει την αντικατάστασή του.

Ο διορισμός του θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία.

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτικός «πυρετός» από τους Έλληνες εφοπλιστές μέσα στο 2021 – Ποιοι κινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα το 2022

Ευρώ: Σχεδόν σε χαμηλό 16 μηνών μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για αυστηρότερα μέτρα