Διεθνή

Forbes: Οι 25 χώρες με τους εξυπνότερους ανθρώπους στον πλανήτη (λίστα)

  • newsroom


Δείτε σε ποια μέρη έχουν λάβει τα περισσότερα βραβεία Νόμπελ, πού έχουν τον υψηλότερο δείκτη IQ και πού είναι πιο υψηλές οι σχολικές επιδόσεις

Πολλές οι ερωτήσεις που μας απασχολούν. Ποιος λαός συμβάλλει περισσότερο στην πρόοδο και στην εξέλιξή μας; Ποια χώρα έχει το υψηλότερο IQ και τους πιο έξυπνους μαθητές;

Παρακάτω, θα δείτε αναλυτικά και με σειρά κατάταξης ποιες χώρες έχουν λάβει τα περισσότερα βραβεία Νόμπελ, πού έχουν τον υψηλότερο δείκτη IQ αλλά και σε ποιες χώρες οι μαθητές τα πηγαίνουν καλύτερα με τα μαθήματά τους;

Η Ασία και η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία καταλαμβάνει την πρώτη θέση καθώς και στις τρεις μετρήσεις βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη.

Η Αμερική έρχεται τέταρτη στην γενική κατάταξη.

Στην κατηγορία με τα Νόμπελ δικαιωματικά της αξίζει η πρώτη θέση. Έχει λάβει μέχρι στιγμής συγκεκριμένα 368 βραβεία τα οποία είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο ακολουθεί στην δεύτερη θέση.

Δεν συμβαίνει ωστόσο, το ίδιο και για το IQ της Αμερικής όπου εδώ λαμβάνει μια αρκετά χαμηλή θέση. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 28η θέση της κατάταξης κάτι που ίσως εξηγεί και την 13η θέση της στην κατάταξη αναφορικά με τις επιδόσεις των μαθητών της.

Και η παρουσία χωρών της Ευρώπης είναι εξίσου εντυπωσιακή. Με 5 έθνη στην πρώτη δεκάδα. Ελβετία στη δεύτερη, Ολλανδία στην πέμπτη, Ρωσία στην έκτη, Βέλγιο στην έβδομη και το Ηνωμένο Βασίλειο στην όγδοη θέση.

Όλα όμως δείχνουν ότι η Ασία είναι το μέλλον.

Βραβεία Νόμπελ

Στη λίστα με τις κορυφαίες χώρες και τα περισσότερα βραβεία Νόμπελ – η Δύση φαίνεται να είναι ασταμάτητη. Αυτό όμως ίσως και να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς η Ασία είναι πολλά υποσχόμενη. Διαθέτει πολύ καλές επιδόσεις μέχρι στιγμής σε όλες τις κατηγορίες.

Δείκτης IQ

Σε αυτήν την κατάταξη το πιο σημαντικό θα λέγαμε πως είναι η θέση που καταλαμβάνει η Φιλανδία στην πρώτη δεκάδα (7η θέση) καθώς είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που καταφέρνουν να εισχωρήσουν σε μια κατά άλλα «Ασιοκρατούμενη» δεκάδα.

Αλλά το πιο εκπληκτικό είναι ότι η Mογγολία βρίσκεται στην 12η θέση, με τις ΗΠΑ να μην καταφέρνουν καν να μπουν στην τελική 25αδα και να βρίσκονται στην 28η θέση της συγκεκριμένης κατάταξης.

Σχολικές Αποδόσεις

Και κλείνουμε με την τελευταία κατηγορία με τις καλύτερες αποδόσεις σύμφωνα με το Forbes.

Την κατηγορία με τις καλύτερες σχολικές αποδόσεις.

Καμία μεγάλη έκπληξη, δεδομένης και της λίστας με τις χώρες που έχουν τον υψηλότερο δείκτη IQ παγκοσμίως. Η Ασία κυριολεκτικά σαρώνει αφού καταλαμβάνει και τις 5 πρώτες θέσεις με την Ρωσία να βρίσκεται στην έκτη.

Αν υπάρχει μια έκπληξη στη λίστα, είναι το Καζακστάν το οποίο βρίσκεται στην ένατη θέση της κατάταξης.

 

Διαβάστε ακόμη: 

Καγκελάριος ή CEO: Τι είναι πιο εύκολο να γίνει μια γυναίκα – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

IBM: ΔΕΝ έχετε πτυχίο; Κάντε αίτηση για άμεση πρόσληψη

Apple: Πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητo αυτόνομης οδήγησης που έχει στα «σκαριά»;

Απόρρητο Απόρρητο