Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Φωτιά σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου φυλάσσονταν οι μισές κάλπες της Βαγδάτης από τις ιρακινές βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, μερικές μέρες αφού το κοινοβούλιο απαίτησε την ανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να διατυπωθούν αιτήματα για επανάληψη των εκλογών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε αργότερα πως η φωτιά περιορίστηκε σε μία από τις τέσσερις αποθήκες του κτιρίου. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως οι κάλπες μεταφέρονται σε άλλη τοποθεσία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Οι αρχές δεν ανέφεραν αν πιστεύουν πως η πυρκαγιά ήταν ατύχημα ή εμπρησμός, όμως ο χρόνος εκδήλωσής της υπονόμευσε τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας που η εγκυρότητά της είχε ήδη αμφισβητηθεί. Λιγότερο από το 45% των ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες, σημειώνοντας ρεκόρ χαμηλής προσέλευσης, και οι ισχυρισμοί για νοθεία άρχισαν σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη της.