Διεθνή

Γιατί σε αυτήν τη χώρα αυξάνονται τα κρούσματα παρά τους εμβολιασμούς

  • newsroom
hili-simaia


Τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία κι επιβλήθηκε lockdown στο 80% του πληθυσμού

Πάνω από 7,4 εκατομμύρια άνθρωποι στη Χιλή έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης της Χιλής είναι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 80% του πληθυσμού, σε μια προσπάθεια επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Εν μέσω μιας αύξησης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Χιλή, ο υπουργός Υγείας της χώρας Enrique Paris δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι 7.444.769 πολίτες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ 4.815.079 πολίτες είχαν λάβει και τις δύο δόσεις.

Η εκστρατεία εθελοντικού εμβολιασμού που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο από την κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον κλάδο υγείας, σε εργαζόμενους σε κλάδους που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, αλλά και στους ηλικιωμένους και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ωστόσο, τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω και τις επιστροφής των μαθητών στα θρανία έπειτα από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο xinhuanet.com, προκειμένου η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση επέβαλε lockdown σε πάνω από το 80% του πληθυσμού της χώρας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και τους κατοίκους της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Μέχρι σήμερα, στη Χιλή έχουν καταγραφεί πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα και 24.518 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Μία από τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί για την αύξηση των κρουσμάτων παρά την επιτάχυνση των εμβολιασμών συνδέεται με τη χαλάρωση των πολιτών καθώς ο εμβολιασμός προχωρούσε.

Όταν τα εμβόλια άρχισαν να πραγματοποιούνται, ο κόσμος χαλάρωσε και άρχισε τα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας.

Μία άλλη εξήγηση συνδέεται με το βασικό εμβόλιο για τον εμβολιασμό στη χώρα, το Sinovac η αποτελεσματικότητα του οποίου είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλα εμβόλια.

Διαβάστε ακόμα:

(Και) η Apple θύμα της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ

Greenhill: Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα ψηφίσουμε την αύξηση κεφαλαίου αν δεν αλλάξει το ΔΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Λιβύης στο Μαξίμου