Διεθνή

Google: Παγκόσμια συμφωνία με τη News Corp του Μέρντοχ για την παροχή ειδήσεων

  • newsroom
googl.jpg


Οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ στον χώρο της τεχνολογίας – Η News Corp κατέχει τα δύο τρίτα των εφημερίδων στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας

Η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε παγκόσμια συμφωνία τριών ετών με την Alphabet Inc της Google για την παροχή ειδήσεων, βάζοντας τέλος στη διαμάχη του μεγιστάνα με τον τεχνολογικό κολοσσό για τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η News Corp και η θυγατρική της Google θα αναπτύξουν μια συνδρομητική πλατφόρμα και θα μοιράζονται τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις διαφημίσεις μέσω των υπηρεσιών της Google.

Επίσης, θα προωθήσουν την παραγωγή ηχητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου και βίντεο μέσω του YouTube.

Τέλος στην πολυετή κόντρα

Σύμφωνα με το Reuters, η υπογραφή της συμφωνίας βάζει τέλος στην πολυετή διαμάχη ανάμεσα στον Ρούπερτ Μέρντοχ και τη Google, με πιο πρόσφατο περιστατικό την κόντρα στην Αυστραλία, όπου ο τεχνολογικός κολοσσός απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης για να αποφύγει -όπως ανακοίνωσε- τον «ανεφάρμοστο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας».

Η News Corp αρνήθηκε να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και περιορίστηκε να ανακοινώσει μόνο ότι προβλέπονται «σημαντικές πληρωμές» από τη Google.

Εξάλλου, ο 89χρονος Μέρντοχ είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε συμφωνίες πληρωμών με την Apple και τη Facebook, προκειμένου να παρέχουν στον μεγάλο ειδησεογραφικό οργανισμό τις υπηρεσίες Apple News και Facebook News αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Το εμβόλιο έδωσε ώθηση στις ναυλαγορές δεξαμενόπλοιων και φορτηγών

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πιστώνονται 161,6 εκατ. ευρώ σε 11.707 δικαιούχους

Amazon: Αγωγή από τη Νέα Υόρκη για αμέλεια σε βάρος των υπαλλήλων της

Απόρρητο Απόρρητο