Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε τις επενδύσεις της, όπως όλα δείχνουν, στην Apple και τη Chevron το τελευταίο τρίμηνο, ενώ προχώρησε σε πώληση μετοχών της Verizon.

Η εταιρεία του γνωστού επενδυτή αγόρασε 3,9 εκατομμύρια μετοχές της Apple, αγγίζοντας τις 895 εκατομμύρια μετοχές ή 5,6% του μετοχικού μεριδίου της εταιρείας. Η Berkshire συνεχίζει να θεωρεί την Apple ως τη μεγαλύτερη επένδυσή της, με συνολική αξιολόγηση των μετοχών της στα $122 δισ μέχρι το τέλος Ιουνίου, εκ του συνολικού χαρτοφυλακίου των $300 δισ της εταιρείας, σύμφωνα με το Business Insider.

Η Berkshire Hathaway προχώρησε, επίσης, σε αγορά 2,3 εκατομμυρίων μετοχών της Chevron, στις 161 εκατομμύρια μετοχές ή 8,2% του μετοχικού μεριδίου της εταιρείας, υπετετραπλασιάζοντας την επένδυσή της στον κολοσσό το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η επενδυτική εταιρεία του Buffett αύξησε τα μετοχικά της μερίδια στις Activision Blizzard, Paramount και Ally Financial κατά 6%, 14% και 234% αντίστοιχα. 

Παράλληλα, μείωσε τις επενδύσεις της στις Kroger και General Motors κατά 10% και 15% αντίστοιχα, ενώ πούλησε τις μετοχές της στις Verizon και Royalty Pharma.

Η Βerkshire της οποίας θυγατρικές είναι οι Geico, See’s Candies και BNSF Railway, μεταξύ πολλών άλλων, δημοσίευσε τα οικονομικά της στοιχεία για το β΄τρίμηνο στις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η εταιρεία επένδυσε -καθαρά- $3,8 δισ σε μετοχές το περασμένο τρίμηνο σε σχέση με τις επενδύσεις ύψους $41 δισ το πρώτο τρίμηνο.

Προφανώς, ο Buffett και η ομάδα του δεν προχώρησαν σε πολλές επενδύσεις τα πρώτα δύο έτη της πανδημίας όταν η αξία των μετοχών σκαρφάλωσε σε ιλιγγιώδη υψηλά, ενώ οι ιδιωτικές επενδυτικές και τα SPACs αύξησαν τις αξιολογήσεις των εξαγορών.

Παρ’ όλα αυτά, τους τελευταίους μήνες η Berkshire Hathaway φαίνεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά στην αγορά. Παράδειγμα της επιστροφής αυτής ήταν η δυναμική επένδυση ύψους $10 δισ στην Occidental Petroleum μέσα σε μόλις 29 μέρες.

Διαβάστε ακόμα:

5+1 κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για την πορεία των μετοχών

Φινλανδία: «Κόβει» τις βίζες σε πολίτες από τη Ρωσία

Τζον Τέξτορ: O «άγνωστος» επενδυτής που θέλει να χτίσει μια αυτοκρατορία στο ποδόσφαιρο