Η ισχυρή κυρία που κάνει πράξη την παγκόσμια «αντι-πάρτι» πολιτική της Airbnb έχει μειώσει τα πάρτι σε μισθωμένες κατοικίες κατά 55% σε μόλις δυο χρόνια.

Η Naba Banerjee δηλώνει υπερήφανα ότι έχει χαλάσει πολλά πάρτι σε μισθωμένες κατοικίες στην πλατφόρμα του Airbnb, ενώ έχει αφιερώσει πάνω από τρία χρόνια για να κατανοήσει τον τρόπο που διοργανώνονται τα πάρτι, να δημιουργήσει προειδοποιήσεις για τους χρήστες που παραβαίνουν επαναλαμβανόμενα την πολιτική της εταιρείας και, κυρίως, να σχεδιάσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπλοκάρει τις κρατήσεις υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το CNBC.

Η Airbnb ορίζει ως πάρτι την συγκέντρωση ατόμων που λαμβάνει χώρα σε ακίνητο της Airbnb η οποία «προκαλεί σημαντική αναστάτωση στους γείτονες και τη γύρω κοινότητα». Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει εάν η συγκέντρωση τα πραγματοποιείται έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση και εάν περιλαμβάνει υπερβολικό θόρυβο, σκουπίδια, πολλούς επισκέπτες, προβλήματα στάθμευσης για τους γείτονες και άλλους παράγοντες.

Η Banerjee εντάχθηκε στην ομάδα ασφάλειας της εταιρείας τον Μάιο του 2020 και πλέον την διευθύνει. Στο σύντομο διάστημά της στην εταιρεία, επέβλεψε την απαγόρευση που επιβλήθηκε στις κρατήσεις που έγιναν από χρήστες κάτω των 25 ετών που χαρακτηρίστηκαν υψηλού κινδύνου, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για «αντι-πάρτι» πολιτική μέσω τεχνητής νοημοσύνης στην Αυστραλία, αυξημένη «άμυνα» τα Σαββατοκύριακα των διακοπών, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο φιλοξενίας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και αυτό το καλοκαίρι, μια παγκόσμια κυκλοφορία του συστήματος ελέγχου κρατήσεων της Airbnb.

Ορισμένα μέτρα λειτούργησαν καλύτερα από άλλα, ωστόσο, οι αναφορές της εταιρείας για τα πάρτι δείχνουν μείωση κατά 55% την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2020 και Αυγούστου 2022. Αντίστοιχα, από όταν εφαρμόστηκε παγκοσμίως το σύστημα της Banerjee τον Μάιο, περισσότεροι από 320.000 επισκέπτες έχουν αποκλειστεί ή ανακατευθυνθεί από τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της Airbnb.

Διαβάστε ακόμη

M. Ρήγας στο East Med Gas Forum: Από τους Big Oil, στους Big Carbon

Aπεργία αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ίρις Εκτυπώσεις: Νέο σφυρί τον Νοέμβριο με την τιμή στα 8,4 εκατ. ευρώ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ