Αρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη, προγραμματίσει τις διακοπές τους ενόψει των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο CNBC, ειδικοί στον κλάδο των ταξιδιών απαντούν στην πιο κρίσιμη ερώτηση για όσους ετοιμάζουν βαλίτσες αυτή, τη στιγμή…

Ποια είναι η πιο sos συμβουλή για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν αυτόν τον Δεκέμβριο;  

Πρόγραμμα και πάλι… πρόγραμμα!

«Προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας. Σχεδιάστε το σαν να γράφετε μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Οτιδήποτε και αν σας αρέσει να κάνετε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, βάλτε το στο πρόγραμμα» υποστηρίζει η Σάρα Γκρόεν, ιδρύτρια της πολυτελούς ταξιδιωτικής εταιρείας Bell & Bly Travel Design.

Αεροπορικά ταξίδια

«Να ταξιδεύετε νωρίς το πρωί. Οι πρωινές πτήσεις έχουν συνήθως λιγότερο κόσμο. Αποφύγετε να ταξιδέψετε με την τελευταία πτήση της ημέρας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα μειώσετε τις πιθανότητες χαμένων συνδέσεων ή καθυστερήσεων λόγω κακοκαιρίας. Επιλέξτε χειραποσκευές στο επόμενο ταξίδι σας. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για να παραδώσετε τις αποσκευές σας ούτε όμως, θα χάσετε πολύτιμο χρόνο για να την παραλάβετε κατά την προσγείωση» συμβουλεύει η Άννα Μπράουν, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Expedia US.

«Να έχετε πάντα μια αλλαξιά στη χειραποσκευή σας. Να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο… Με ελλείψεις αεροπορικών εταιρειών και αυξημένα ταξίδια – ιδίως κατά την εορταστική περίοδο – υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χαθούν οι αποσκευές σας. Μην ταξιδεύετε με τα δώρα σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο αποστολής δώρων απευθείας στην τελική διεύθυνση» τονίζει ο Μαρκ Χόενιγνκ, συνιδρυτής της ψηφιακής ταξιδιωτικής εταιρείας VIP Traveler.

«Αγοράστε τα εισιτήριά σας το συντομότερο δυνατόν. Καθώς οι άνθρωποι αναβάλλουν τα διεθνή ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω της αυξημένης ανησυχίας αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση, οι πτήσεις εσωτερικού γίνονται πιο ακριβές» δηλώνει ο Ραχίβ Σριβαστάβα, Ceo της VisitorsCoverage.com

Κρατήσεις ξενοδοχείων

«Αναζητήστε ενοικιαζόμενα καταλύματα με τις πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, ώστε να μπορείτε να ακυρώσετε τη διαμονή σας την τελευταία στιγμή για οποιονδήποτε λόγο» προτείνει ο Βέρεντ Σουάρτς, COO της εταιρείας λογισμικού ενοικίασης εξοχικών κατοικιών  Guesty

Ταξιδεύοντας με παιδιά

«Πρέπει να υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος για ξεκούραση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ιδίως όταν έχετε μικρά παιδιά. Τα παιδιά κουράζονται ευκολότερα και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν όταν βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει» αναφέρει ο Φραν Μέιερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ενοικίασης βρεφικού εξοπλισμού BabyQuip.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

«Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προσφέρουν ανέπαφη παραλαβή χωρίς μεσάζοντα. Στην Expedia, χρησιμοποιήστε το φίλτρο ”Παράλειψη του μετρητή” για να βρείτε αυτές τις επιλογές και να αποφύγετε την αναμονή» δηλώνει η Άννα Μπράουν, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Expedia US.

«Όταν έρθει η στιγμή για ενοικίαση αυτοκινήτου, επιλέξτε έναν ιστότοπο που να διαθέτει την υπηρεσία «πληρωμή αργότερα» η οποία σας δίνει τη δυνατότητα ακύρωσης και στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε εκ νέου κράτηση εάν βρείτε μια καλύτερη προσφορά. Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν πολλές φορές ακόμη και μέσα στην ίδια ημέρα. Η AutoSlash διαθέτει ένα σύστημα που ελέγχει συνεχώς τις τιμές και σας ενημερώνει μόλις βρει τη χαμηλότερη» εξηγεί ο Τζόναθαν Γουένμπεργκ, Ceo στην εταιρεία παρακολούθησης τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων AutoSlash.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξάντερ Χαντιταγκί: Ο Ιρανοκαναδός επενδυτής που θα παίξει «μπάλα» στις εκτάσεις «φιλέτα» της Β. Ελλάδας

Ακίνητα: Πως κινείται τώρα η εγχώρια αγορά κατοικιών – Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την «νέα κανονικότητα»

Διάστημα: Πόσοι είναι οι «μοναχικοί» εξωπλανήτες του Γαλαξία μας