search icon

Διεθνή

ΗΠΑ: Κι άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν στο γκαράζ του Τζο Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδώσει απόρρητα έγγραφα που πήρε από τον Λευκό Οίκο

Μια δεύτερη παρτίδα από διαβαθμισμένα έγγραφα, από την περίοδο που ο νυν Πρόεδρος ήταν Αντιπροέδρος των ΗΠΑ, ανακάλυψε η νομική ομάδα του Τζο Μπάιντεν σε αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ του σπιτιού του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η ανακοίνωση του Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικού συμβούλου του Τζο Μπάιντεν, έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι μια παλαιότερη παρτίδα εγγράφων είχε ανακαλυφθεί τον Νοέμβριο σε ντουλάπι γραφείου, σε ένα think tank του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια που χρησιμοποιούσε ο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την Αντιπροεδρία.

Οι αποκαλύψεις έχουν φέρει νομικούς και πολιτικούς πονοκεφάλους για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς ο ίδιος προετοιμάζεται για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Σάουμπερ σε ανακοίνωσή του, ένα μόνο έγγραφο βρέθηκε σε δωμάτιο δίπλα στο γκαράζ στο Γουίλμινγκτον, ενώ κανένα έγγραφο δεν βρέθηκε στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ Μπιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται πλήρως για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία αντιμετωπίζονται σωστά.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν διαφορές μεταξύ της αποκάλυψης ότι η νομική ομάδα του Τζο Μπάιντεν βρήκε διαβαθμισμένα έγγραφα στα ακίνητά του και της συνεχιζόμενης έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδώσει διαβαθμισμένα έγγραφα που πήρε μαζί του από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κράτησε χιλιάδες κρατικά αρχεία -μερικές εκατοντάδες από τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως διαβαθμισμένα- στην προσωπική του κατοικία στη Φλόριντα για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, παρά τα πολυάριθμα αιτήματα των Εθνικών Αρχείων, δεν τα επέστρεψε αμέσως ή προθύμως.

Όταν τελικά παρέδωσε 15 κουτιά με αρχεία τον Ιανουάριο 2022, τα Εθνικά Αρχεία ανακάλυψαν ότι τουλάχιστον 100 ήταν διαβαθμισμένα. Το θέμα παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης την άνοιξη και διορίστηκε ειδικός σύμβουλος για να επιβλέπει την έρευνα.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Δύσκολη χρονιά το 2023 για μετοχές και οικονομία στις ΗΠΑ – Τι θα γίνει στην Ευρώπη

Ινστιτούτο IEEFA: Αύξηση 60% στις εισαγωγές LNG στην Ευρώπη το 2022

Ενα ταξίδι ζωής στην Παναμερικάνα των 48.000 χιλιομέτρων. Αλάσκα – Αργεντινή: Διασχίζοντας τη ραχοκοκαλιά του πλανήτη

 

Exit mobile version