Ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα εξέφρασαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, ανεβάζοντας μία βαθμίδα την ταξιδιωτική οδηγία για τη χώρα και κατατάσσοντάς την στο «Επίπεδο 3: Υψηλό».

Τον Ιούνιο τα CDC είχαν χαλαρώσει την ταξιδιωτική οδηγία για το Ισραήλ στο «Επίπεδο 1: Χαμηλό».

Σύμφωνα με το «Επίπεδο 3», η σύσταση για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια. Η βαθμίδα αυτή είναι ένα επίπεδο κάτω από την πιο αυστηρή οδηγία της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας.

Παράλληλα, αυστηροποίησαν την οδηγία τους στο «Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό» για την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κούβα, την Κύπρο και το Κιργιστάν, οδηγία που υπογραμμίζει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στις χώρες που κατατάσσονται σε αυτή τη βαθμίδα.

Η Ισπανία ξανάνοιξε τα σύνορα της για Αμερικανούς τουρίστες τον Ιούνιο.

Νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Δικαίωμα στο όνειρο αποκτά (ξανά) ο Ευρωπαϊκός Νότος

Κατώτατος μισθός: Όλες οι αλλαγές σε 10 ερωτήσεις – απαντήσεις

BofA: Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις τράπεζες