Νέο «χτύπημα» πραγματοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση «Just Stop Oil», η οποία αυτήν τη φορά έθεσε στο στόχαστρό της τη βιτρίνα της έκθεσης αυτοκινήτων Aston Martin. 

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει από νωρίς την περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου, έριξαν πορτοκαλί μπογιές στη γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης των υπερπολυτελών Ι.Χ. της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί η κίνηση δύο γυναικών – μελών της  οργάνωσης, οι οποίες έριξαν δύο κονσέρβες με ντοματόσουπα στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. 

Οι ακτιβιστές, μέσω των πρωτοβουλιών τους, ζητούν από την κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα. 

Από την πλευρά του, πάντως, το Λονδίνο ετοιμάζει ειδικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ποινικοποιεί τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, καθιστώντας παράνομη την παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια. 

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η δράση των ακτιβιστών θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο, αδιευκρίνιστου ύψους. 

«Δεν θα υποκύψουμε στους διαδηλωτές που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρους τους Βρετανούς πολίτες» ξεκαθάρισε η αρμόδια υπουργός, Σουέλα Μπρέιβερμαν. 

Διαβάστε επίσης

Οικογένεια Αθανασιάδου: Από τις ημέρες δόξας στην απειλή των πλειστηριασμών: Η πτώση μιας «αυτοκρατορίας» του Τύπου (pics)

Ντο Κουόν: O φυγάς πίσω από το κραχ των $60 δισ. στα κρυπτονομίσματα

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι DJs στον κόσμο για το 2022