Διεθνή

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την πίεση σε Τεχνολογία και crypto

  • newsroom


Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε «διορθώσεις» για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας

Η Κίνα θα συνεχίσει να ακολουθεί μια συνετή, ευέλικτη και στοχευμένη νομισματική πολιτική το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη και να διατηρήσει υπό έλεγχο την ψηφιακή οικονομία.

Η κινεζική οικονομία κατέγραψε ισχυρή ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, αλλά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα υποδηλώνουν ότι η δυναμική εξασθενεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν έγινε για πρώτη φορά αισθητός ο αντίκτυπος από τα lockdowns. Παράλληλα, τα ρυθμιστικά μέτρα που επιβάλλει η Κίνα σε μια σειρά από ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιουργούν περιβάλλον αβεβαιότητας για τις τεχνολογικές εταιρίες.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε «διορθώσεις» για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας και είπε ότι «θα διατηρήσει υψηλό επίπεδο πίεσης» στις εταιρίες που κερδοσκοπούν στα ψηφιακά νομίσματα. Επανέλαβε επίσης ότι η Κίνα θα διατηρήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν σταθερή εντός ενός εύλογου και ισορροπημένου εύρους.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη newmoney: Φόρος 135 ευρώ για… 44 ευρώ αναδρομικά

Μόνο ο Μπέζος μπορεί: Έχασε 13,5 δισ. δολάρια σε μια μέρα και παραμένει ο πλουσιότερος στον κόσμο

Πέθανε ο Ανδρέας Ποταμιάνος – Ήταν πρωτοπόρος στη διεθνή επιβατηγό ναυτιλία