Διεθνή

Κορωνοϊός: Μεταλλάξεις και ταξίδια – Οι ειδικοί έχουν απαντήσεις

  • newsroom


Το 61% των ταξιδιωτών αναψυχής αισθάνεται λιγότερη σιγουριά για τα ταξίδια λόγω της επικράτησης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που, μετά το ραντεβού τους για το εμβόλιο, έκαναν υπολογισμούς για το πότε θα είναι πλήρως προστατευμένοι, ώστε να ξαναρχίσουν τα ταξίδια.

Ωστόσο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα άρχισε να προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, ακόμη και σε εμβολιασμένα άτομα, οι ταξιδιώτες άρχισαν να επανεξετάζουν τις κρατήσεις τους.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα και με την έρευνα του Travel Again, το 61% των ταξιδιωτών αναψυχής αισθάνεται λιγότερη σιγουριά για τα ταξίδια λόγω της επικράτησης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Είναι, άραγε, βάσιμοι αυτοί οι φόβοι;

Πώς απαντούν οι ειδικοί

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και του Ερευνητικού Ινστιτούτου RTI International, το πόσο ασφαλές είναι να ταξιδέψει κανείς αυτή τη στιγμή, διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ασφάλεια καταλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα και απαιτεί τη σκέψη των προσωπικών κινδύνων, των ανταμοιβών αλλά και των συμβιβασμών.

Δηλαδή, θα πρέπει αν ληφθούν υπόψη οι παράγοντες κινδύνου του ίδιου του ταξιδιού.

Για παράδειγμα, ένα εσωτερικό οδικό ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει διαμονή σε ιδιωτικό κατάλυμα, αποφυγή του εσωτερικού των εστιατορίων και τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους, βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος κινδύνου, ενώ ένα διεθνές ταξίδι που περιλαμβάνει πολλαπλές στάσεις, βόλτες με ταξί και εστιατόρια, εύλογα ενέχει υψηλότερους κινδύνους.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr