Διεθνή

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η διανομή του εμβολίου – Ποια αεροπορική την ανέλαβε

  • newsroom


H Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) ενέκρινε τις αποστολές, οι οποίες απαιτούν η συσκευασία του υποψηφίου εμβολίου να βρίσκεται μέσα σε ξηρό πάγο προκειμένου να διατηρηθεί - Ποια αεροπορική την ανέλαβε

Εν αναμονή της έγκρισης του εμβολίου από την FDA, η φαρμακοβιομηχανία Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αποστολών του εμβολίου στα κέντρα  διανομής, μέσω της United Airlines charters, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το CNN, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) ενέκρινε τις αποστολές, οι οποίες απαιτούν η συσκευασία του υποψηφίου εμβολίου να βρίσκεται μέσα σε ξηρό πάγο προκειμένου να διατηρηθεί.

«Ως αποτέλεσμα του ιστορικού ρυθμού ανάπτυξης εμβολίων μέσω της λειτουργίας Warp Speed ​​και του προσεκτικού σχεδιασμού διανομής, η FAA υποστηρίζει σήμερα την πρώτη μαζική αποστολή εμβολίου αέρα», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Οι ναυλωμένες πτήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Βρυξελλών και Σικάγο και αντιπροσωπεύει μία αλυσίδα διανομής, η οποία θα εκτείνεται από το Σικάγο σε κόμβους διανομής γύρω από τις ΗΠΑ.

Η Pfizer, μαζί με τη γερμανική BioNTech, ανακοίνωσαν στις αρχές Νοεμβρίου ότι το εμβόλιο της ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό σε μια κλινική μελέτη, αλλά πρόκειται για ένα από τα πολλά εμβόλια που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού

Το αντίπαλο δέος του αμερικανικού κολοσσού της Pfizer, είναι το εμβόλιο της AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο κρίθηκε πάνω από 70% αποτελεσματικό, αν και  η φαρμακευτική αναγνώρισε πρόσφατα ένα λάθος στις δοσολογίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Τώρα, ακόμη και πριν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες εκδώσουν τις πολυπόθητες εγκρίσεις, έχουν ήδη δημιουργηθεί αλυσίδες εφοδιασμού για τη χορήγηση του εκάστοτε εμβολίου σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Η Pfizer φαίνεται πως αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όσον αφορά τη συντήρηση του εμβολίου, καθώς πρέπει να φυλάσσεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, περίπου στους -70 βαθμούς Κελσίου. Ο ξηρός πάγος συνήθως ενδύκνειται στις αεροπορικές πτήσεις, αλλά η United έλαβε την έγκριση της FAA, ώστε να μεταφέρει περίπου 15.000 κιλά για κάθε πτήση.

Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το νοσηλευτικό προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας έχει ενημερωθεί, ότι αναμένεται να διανεμηθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου έως τις 7 Δεκεμβρίου και θα είναι οι μεταξύ των  πρώτων  που θα εμβολιαστούν μετά από κυβερνητική έγκριση.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγείας επιβεβαίωσε ότι εργάζεται μέσω δεδομένων για την μελέτη  των εμβολίων που εξέδωσε η Pfizer και η BioNTech, ενώ το πρακτορείο δεν δημοσίευσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έγκρισης, επιβεβαίωσε, όμως, ότι στοχεύει στην άμεση λήψη της απόφασης το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμη:

Οι προμήθειες… πανδημία δεν γνωρίζουν – Έσοδα άνω των 230 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο για τις τρεις τράπεζες

Black Friday: Αγορές από τον καναπέ για τους καταναλωτές – Οι διαφορές με τη Cyber Monday

Τι σηματοδοτεί το πρώτο mega deal των Lamda – Κωνσταντακόπουλου – Olayan στο έργο του Ελληνικού