Συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό ABC, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.

«Ήθελα να κάνω την επίσημη επίσκεψη πρώτα και να έχω μια εις βάθος συζήτηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τις ομάδες μας μαζί», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο ABC, τονίζοντας ότι θα συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα «στις επόμενες ημέρες».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας απηύθυνε έκκληση για διαρκή ειρήνη, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος. «Μια δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που θα επιβληθεί στους Ουκρανούς», τόνισε. «Μια δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που δεν θα γινόταν αποδεκτή μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα από ένα από τα δύο μέρη», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «διέπραξε ένα λάθος».

«Είναι αδύνατο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των συζητήσεων και να διαπραγματευτούμε κάτι; Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι εφικτό», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύει να έχει «άμεση επαφή με τον Ρώσο Pρόεδρο», καταρχάς για θέματα που αφορούν την πυρηνική ενέργεια για μη στρατιωτική χρήση και για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να υπενθυμίσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν τα αιτήματα του Παρισιού: «Nα φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία και να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε η γαλλική Προεδρία.

Η τελευταία επίσημη συνομιλία μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πού μπαίνει ο πήχης για τον Γενικό Δείκτη το 2023 – Κορυφαία αγορά το Χρηματιστήριο Αθηνών (πίνακας)

Victoria’s Secret: Γιατί «θαμπώνει» η λάμψη της – Τι πιστεύουν οι καταναλωτές (tweet + vid)

Enterprise Greece: Η Ελλάδα ως περιφερειακός ενεργειακός κόμβος στο επίκεντρο συναντήσεων στο Λονδίνο