Στη μεγαλύτερη ομαδική αγωγή στα χρονικά της Βρετανίας κατά της αμερικανικής εταιρείας Mastercard, οι ενάγοντες θέλουν να προσθέσουν στους αποζημιωθέντες και όλους όσοι έφυγαν από τη ζωή το διάστημα που αφορά η αγωγή.

Εστι, λοιπόν, έως 14 δισ. στερλίνες ενδέχεται να λάβουν από τη Mastercard 60 εκατ. πολίτες της Βρετανίας, ύστερα από καταγγελία διάφορων σωματείων καταναλωτών ότι η εταιρεία χρέωνε μυστικές προμήθειες ενσωματωμένες στις τιμές, από το 1992 έως το 2008.

Μολονότι, από τους 60 εκατ. πελάτες οι 14 εκατ. εξ αυτών έχουν φύγει από τη ζωή, στην αγωγή προβλέπεται αποζημίωση και για τους εκλιπόντες, καθώς τα εν λόγω ποσά μπορούν να αποδοθούν είτε σε συγγενείς τους ή σε πρόσωπα και οντότητες που διατηρούσαν κάποια σύνδεση μαζί τους.

Εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την εταιρεία και αποδειχθεί ότι πράγματι λάμβανε κρυμμένη προμήθεια, τότε η εταιρεία θα κληθεί να καταβάλει έως και 300 λίρες σε κάθε πελάτη της, με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 14 δισ. στερλίνες.

«Μια απαίτηση δεν μπορεί να γίνει στο όνομα κάποιου που δεν βρίσκεται εν ζωή», ανέφερε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, Χόσκινς κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mastercard, έχει δηλώσει ρητά πως θα διεκδικήσει τη δικαίωσή της έως το Ανώτατο Δικαστήριο, εάν χρειασθεί.

Σε πρώτο βαθμό, η αγωγή είχε απορριφθεί, όμως ασκήθηκε έφεση και εξετάζεται από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.

Διαβάστε ακόμα: 

Απώλεια για τον ελληνικό τουρισμό: Πέθανε ο Μπόρις Μουζενίδης 

Ασφαλιστικές εισφορές: Οι πρώτες «λυπητερές» σε 1,5 εκατ. μη μισθωτούς εργαζόμενους  

ΟΑΕΔ: Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις για τις 7.000 θέσεις εργασίας με μισθό έως 710 ευρώ