Το Γραφείο Δίωξης Σοβαρών Οικονομικών Εγκλημάτων (SFO) στη Βρετανία ανακοίνωσε χθες, ότι διερευνά την καναδική βιομηχανία Bombardier για το ενδεχόμενο δωροδοκίας στη διαδικασία πώλησης αεροσκαφών στην αεροπορική εταιρία Garuda (Ινδονησία), διευρύνοντας μία παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς στην αεροδιαστημική βιομηχανία.

Μετά την Airbus η καναδική βιομηχανία

Η Bombardier κατασκευάζει αεροσκάφη και τραίνα, ενώ είναι ο τελευταίος αεροδιαστημικός όμιλος επιχειρήσεων που βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνα για τη χρήση μεσαζόντων μετά τον διακανονισμό σε υπόθεση διαφθοράς που επέτυχαν οι αρμόδιες αρχές με την ευρωπαϊκή Airbus τον Ιανουάριο και μία συμφωνία δικαστικού διακανονισμού με την βρετανική εταιρία παραγωγής κινητήρων Rolls-Royce το 2017.

Όπως αναφέρει το APE-MPE, αμφότεροι οι διακανονισμοί αφορούσαν πωλήσεις αεροπλάνων ή κινητήρων στην Garuda και σε αεροπορικές εταιρείες άλλων χωρών.

«To SFO διερευνά τη Bombardier για το ενδεχόμενο δωροδοκίας και διαφθοράς σε σχέση με τα συμβόλαια ή τις παραγγελίες από την Garuda στην Ινδονησία» ανέφερε χθες το ίδιο γραφείο.

«Καθώς πρόκειται για μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, το SFO δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω» την υπόθεση, πρόσθεσε το SFO.