Μύθος είναι, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Amazon, η άποψη ότι τα ρομπότ και άλλες νέες τεχνολογίες ήρθαν για αφανίσουν τους εργαζομένους. 

Ο Stefano La Rovere, διευθυντής παγκόσμιας ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, υποστηρίζει, ότι η προηγμένη ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες, όχι μόνο δεν κλέβουν τις θέσεις εργασίας αλλά αντίθετα, ενισχύουν τους ρόλους των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Amazon, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου πιστεύει μάλιστα, ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό του δίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια – συνολική επένδυση ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ (751 εκατομμύρια δολάρια).

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας… περιορίζοντας τον φόρτο των εργασιών», τόνισε ο La Rovere. «Με τη σειρά τους, οι υπάλληλοί μας μπορούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να μάθουν νέα πράγματα, που τους επιτρέπουν να προχωρήσουν και να εξελιχθούν επαγγελματικά, εκπληρώνοντας τους στόχους τους», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας, πως «τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας».

Σύμφωνα με το CNBC, ανέφερε το παράδειγμα της δικής του ομάδας, του τμήματος ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Amazon, που επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση στο τεράστιο δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης της Amazon που είναι υπεύθυνα για τη συσκευασία των παραγγελιών και την παράδοση στους πελάτες.

Διαβάστε ακόμη

Βloomberg: Πού θα φτάσει το πετρέλαιο: Τι «βλέπουν» οι αναλυτές μετά την επίθεση του Ιράν

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;

UBS: Πραγματικό το ρίσκο για περαιτέρω άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων – «Βλέπει» πιθανό και το 6,5%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ