Διεθνή

Moderna: Έτοιμη τον Μάρτιο η αναμνηστική δόση για την Όμικρον

  • newsroom


Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω και σε ένα πιο πολυδύναμο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει έως και τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές του κορωνοϊού

Η Moderna θα μπορούσε να έχει την ενισχυτική δόση του εμβολίου που θα στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον έτοιμη για έγκριση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Stephen Hoge της Moderna είπε ότι πιστεύει πως οι ενισχυτικές δόσεις που θα στοχεύουν την παραλλαγή Όμικρον θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος ανταπόκρισης σε περίπτωση που τα εμβόλια έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης. “Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτό το πρότζεκτ”, σημείωσε.

Εν τω μεταξύ η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω και σε ένα πιο πολυδύναμο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει έως και τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς ακόμη μήνες, πρόσθεσε.

“Οι ενισχυτικές δόσεις συγκεκριμένα για την Όμικρον, απλά ρεαλιστικά, δεν μπορούν να είναι έτοιμες πριν από τον Μάρτιο”, είπε ο Hoge, εκτός εάν ο FDA αλλάξει τις οδηγίες του για τα δεδομένα που χρειάζονται για την έγκριση.

Η Moderna είναι σε θέση να παρασκευάσει το εμβόλιο παράλληλα με τη διενέργεια των δοκιμών, είπε ο Hoge, για να το έχει έτοιμο για διανομή το συντομότερο δυνατό.

Ο Hoge σημείωσε ακόμη ότι η Moderna εξετάζει να δει αν οι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας προστατεύονται από την παραλλαγή, καθώς και εκείνοι που έλαβαν τις αναμνηστικές δόσεις των 50 μικρογραμμαρίων και 100 μικρογραμμαρίων του εμβολίου.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα υφιστάμενα εμβόλια θα είναι σε θέση τουλάχιστον να επιβραδύνουν, αν όχι να σταματήσουν εντελώς, την παραλλαγή Όμικρον”, τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για την κλιματική αλλαγή: Aνάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 2% εάν επιτύχουμε net-zero

Νίκος Σταθόπουλος (ΒC Partners): Η μεταμόρφωση της Ελλάδας είναι ολική και θεαματική

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σε ένα Infographic