Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε την Τρίτη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Όστιν του Τέξας. Ο Μασκ μίλησε για την Tesla, την εξαγορά του twitter αλλά και τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χαρακτήρισε την εξ αποστάσεως εργασία «ηθικά λάθος» και «βλακεία», υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Ο ίδιος απαγόρευσε την τηλεργασία όταν εξαγόρασε το Twitter. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν έχουν φυσική παρουσία στο γραφείο είπε χαρακτηριστικά.

Για την εξαγορά του Twitter

Σε σχέση με την εξαγορά του Twitter και τι περιμένει ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία Community Notes του Twitter κόστισε στο 40 εκατομμύρια δολάρια όταν δύο μεγάλοι πελάτες μείωσαν τις διαφημιστικές τους δαπάνες μετά από παρατηρήσεις της κοινότητας που τους κατηγορούσαν για παραπλανητική διαφήμιση.

Υποστήριξε επίσης ότι όταν έκλεισε η εξαγορά, το Twitter είχε αρνητικές ετήσιες ταμειακές ροές 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην τράπεζα. «Η αναλογία που χρησιμοποιούσα ήταν σαν να με τηλεμεταφέρουν σε ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε ταραχή κατευθυνόμενο προς το έδαφος με τους κινητήρες να φλέγονται και τα χειριστήρια να μην λειτουργούν…», περιέγραψε.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικά του tweets, επιμένοντας ότι «θα πω αυτό που θέλω και αν η συνέπεια αυτού είναι να χάσω χρήματα, ας είναι».

Για την Tesla

Σε ό, τι αφορά την Tesla, o Μασκ προέβλεψε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για την εταιρεία  από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών. Αλλά πρόσθεσε ότι η Tesla θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πληροφόρηση που έχει σε πραγματικό χρόνο όποτε το ζητήσει, ώστε να προσαρμόζει αποτελεσματικά τις τιμές.

Μίλησε ακόμη και για το τι θα συνέβαινε στην παγκόσμια οικονομία εάν η Κίνα έκανε μια κίνηση για να ελέγξει την Ταϊβάν λέγοντας: «Η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία. Θα ήταν σαν να προσπαθείς να χωρίσεις σιαμαία.  Αυτή είναι η σοβαρότητα της κατάστασης. Και είναι πραγματικά χειρότερο για πολλές άλλες εταιρείες από ό,τι για την Tesla. Εννοώ, δεν είμαι σίγουρος πού θα πάρετε ένα iPhone, για παράδειγμα».

Για το ChatGPΤ

Για τη συμμετοχή του στις πρώτες μέρες του OpenAI του ChatGPΤ είπε ότι το έκανε μόνο επειδή ήθελε μια μη εμπορική εναλλακτική στην αυξανόμενη κυριαρχία της Google στην τεχνητή νοημοσύνη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοσκοπικές ρίζες της.

Πρόσθεσε ακόμη πως δεν είναι πλέον φίλος με τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Λάρι με αποκάλεσε ”ειδήμονα” επειδή ήμουν υπέρ της ανθρώπινης συνείδησης αντί της μηχανικής συνείδησης».

Για τον Τζο Μπάιντεν

Ο Έλον Μασκ δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020 και ότι δεν τις έκλεψε, αλλά ότι πιστεύει πως υπήρξε τουλάχιστον κάποια νοθεία στην ψηφοφορία. Είπε επίσης ότι ψήφισε υπέρ του Μπάιντεν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του, λέγοντας «μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο ως πρόεδρο».

Για την τηλεργασία

Τέλος, μιλώντας για τις συνήθειές του και τον τρόπο που ο ίδιος δουλεύει είπε ότι ξεκουράζεται μόνο δύο ή τρεις ημέρες τον χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη μέρα. Αναφορικά με την τηλεργασία υποστήριξε ότι είναι άδικο να δουλεύουν από το σπίτι όσοι ασχολούνται με υπολογιστές, τη στιγμή που εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και εργοστάσια πρέπει να δουλεύουν από τον φυσικό χώρο εργασίας, ενώ τη χαρακτήρισε «ηθικά λάθος»

Ο Μασκ είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους της Tesla ότι η εξ αποστάσεως εργασία που ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας Covid-19 δεν θα είναι πλέον αποδεκτή. «Όποιος θέλει να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla» έγραφε σε memo προς τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στην ανάγκη για εργασία στο γραφείο και ότι δεν περιμένει από τους εργαζόμενους να καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος, απλώς «να εργαστούν 40 ώρες» στο γραφείο – ακόμη και αν αυτό γίνει σε λιγότερες από πέντε ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Oxfam: Η G7 «χρωστάει 13 τρισεκατομμύρια δολάρια» στις φτωχότερες χώρες

Με παθητικό $1 δισ. οδηγήθηκε σε πτώχευση η Vice Media (πίνακες)

Έσπασαν το «φράγμα» του 1 εκατομμυρίου οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος

Εκλογές 2023 

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ