Τη στήριξή του στη χρήση του Evusheld, ενός φαρμάκου της AstraZeneca για την πρόληψη κατά της σοβαρής νόσησης με Covid σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, απέσυρε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). 

Ο FDA, συγκεκριμένα, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται, καθώς οι νέες παραλλαγές του ιού είναι ολοένα και πιο ικανές να «τρυπήσουν» την άμυνά του. 

Η εν απόφαση σηματοδοτεί το «τέλος» -τουλάχιστον προς το παρόν- ενός φαρμάκου, το οποίο είχε συνδράμει στο να αποκατασταθεί εν μέρει η κανονικότητα στη ζωή των καρκινοπαθών, των μεταμοσχευμένων και άλλων ανθρώπων που είτε δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 ή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε καλή ανταπόκριση στο εμβόλιο. 

Το Evusheld αποτελεί την εμπορική ονομασία ενός φαρμάκου της AstraZeneca, το οποίο συνδυάζει δύο μονοκλωνικά αντισώματα, το tixagevimab και το cilgavimab.  

Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο βρετανο-σουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός γνωστοποίησε ότι δοκιμάζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός νέου φαρμάκου με αντισώματα για την προστασία ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ευελπιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. 

Διαβάστε επίσης:

Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους – Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων (pics + vid)

Οικογένεια Παυλίδη: Πώς οι «βασιλιάδες του μαρμάρου» πούλησαν το στέμμα τους (pics)

Αυτά είναι τα έντομα που υπάρχουν στις τροφές που τρώμε – Οι φάρμες εντόμων έρχονται από το μέλλον