Διεθνή

Oι Δημοκρατικοί κρατούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

  • newsroom


Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αυξήσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιδιώκοντας ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα

Οι Δημοκρατικοί θα κρατήσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ πιέζουν για τη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους στο  νομοθετικό σώμα προσβλέποντας στους βουλευτές που εκλέγονται στα προάστια των αστικών κέντρων, όπου κάποτε κυριαρχούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, σχολιάζει το POLITICO.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη αλλαγή στη διάρκεια της εκλογικής νύχτας καταγράφηκε προς μία άλλη κατεύθυνση, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ανέκτησαν την επιρροή τους μεταξύ των ψηφοφόρων κουβανικής καταγωγής στο Μαϊάμι.

Καθώς τρία μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεπαν ότι οι Δημοκρατικοί θα διατηρούσαν την πλειοψηφία τους, υπέστησαν ένα αιφνιδιαστικό πισωγύρισμα στη Νότια Φλόριντα, όπου η Δημοκρατική βουλευτής Ντέμπι Μουκαρσέλ-Πάουελ έχασε από το δήμαρχο του Μαϊάμι-Ντέιντ, Κάρλος Γκιμένεζ, που ήταν ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της.

Σε μία επαναληπτική εκλογική διαδικασία για μία γειτονική βουλευτική έδρα, η Δημοκρατική βουλευτής Ντόνα Σαλάλα βρέθηκε πίσω από τη Ρεπουμπλικανή Μαρία Ελβίρα Σαλαζάρ κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες, με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων.

Η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει και τις δύο έδρες με διψήφια διαφορά το 2016.

Οι πρώτες δύο ανατροπές της βραδιάς καταγράφηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, όπου όπως αναμενόταν η Δημοκρατική Κάθι Μάνινγκ κέρδισε μία πρόσφατα επαναπροσδιορισμένη έδρα στο Γκρίνσμπορο και η Ντέμπορα Ρος, υποψήφια των Δημοκρατικών για τη Γερουσία το 2016 στην ίδια πολιτεία, κέρδισε την έδρα, στη νέα εκλογική περιφέρεια της περιοχής Ράλεϊ. O τοπικός επαναπροσδιορισμός των εκλογικών περιφερειών με δικαστική εντολή το 2019, τις μετέτρεψε σε ένα ασφαλές πεδίο εκλογικής επιρροής για τους Δημοκρατικούς.

Οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να αυξήσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιδιώκοντας ένα στιβαρό εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα είχε αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία σε θέση άμυνας, με νέους υποψηφίους σε περιοχές που ήταν φιλικές προς τους Ρεπουμπλικάνους.

Οι Δημοκρατικοί είχαν επίσης, μερικά θετικά σημάδια από την αρχή, για την αύξηση της επιρροής τους στα προάστια, με έμφαση στο Τέξας. Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Μακάουλ έχει προβάδισμα μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στο Δημοκρατικό Μάικ Σίγκελ, σε μία εκλογική περιφέρεια που είχε μικρή οικονομική βοήθεια και προσοχή από το Δημοκρατικό Κόμμα. Σε μία έδρα στο κεντρικό Τέξας, η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας Γουέντι Ντέιβις, με μικρή διαφορά επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Τσιπ Ρόι, για την έδρα αυτή, την οποία ο Τραμπ είχε κερδίσει με διψήφια διαφορά.

Ωστόσο, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα γίνονταν γνωστά χθες το βράδυ, από την Ανατολική Ακτή και τον αμερικανικό Νότο, δεν έδιναν την εντύπωση μιας συντριπτικής νίκης των Δημοκρατικών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν σημειώσει πρόωρες νίκες στο Τέξας, στο Κεντάκι και στη Βόρεια Καρολίνα, σε έδρες, για τις οποίες, οι Δημοκρατικοί ήταν μετριοπαθώς ανταγωνιστικοί. Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ντάν Κρένσο (Τέξας) που εξελίσσεται σε ένα αναδυόμενο πολιτικό αστέρα των Ρεπουμπλικάνων, επικράτησε ουσιαστικά της πρόκλησης των Δημοκρατικών.

Στο Κεντάκι, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άντι Μπαρ επικράτησε της εκλογικής πρόκλησης από τον Δημοκρατικό Τζος Χικς.