Διεθνή

Panasonic: Εξαγοράζει την αμερικανική Blue Yonder έναντι $6,5 δισ.

  • newsroom


Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνία της Panasonic από το 2011

Το πόσο των 700 δισεκατομμυρίων γιεν (6,45 δισεκατομμύρια δολάρια), θα καταβάλλει η Panasonic με σκοπό να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία λογισμικού, Blue Yonde.

Όπως ανέφερε μάλιστα η ιστοσελίδα Asia Nikkei, πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας από το 2011.

Το 2020, η Panasonic απέκτησε μερίδιο 20% στην Blue Yonder έναντι 86 δισεκατομμυρίων γιεν. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στα αμερικανικά fund Blackstone και New Mountain Capital.

Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της που αποτελείται από λογισμικό, αισθητήρες και άλλες συσκευές με μια σημαντική αλλαγή στο επιχειρηματικό μοντέλο της το οποίο μέχρι τώρα βασιζόταν στην πώληση αγαθών.

Η Blue Yonder χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη της ζήτησης και των ημερομηνιών παράδοσης προϊόντων, εξετάζοντας παράλληλα τις αλυσίδες εφοδιασμού για τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 και έχει περίπου 3.300 πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Unilever στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Walmart στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις του 2019 αυξήθηκαν κατά 8% από το προηγούμενο έτος, φτάνοντας περίπου το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε ακόμα

Ηρακλής ΙΙ: Το «πράσινο φως» από την Κομισιόν αναμένουν κυβέρνηση και τράπεζες

Κτήμα Καμπά: Η χαμένη ευκαιρία του Μπουτάρη και το «μικρό Ελληνικό» της Ελλάκτωρ

(Upd) ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο αειφορίας των €500 εκατ.

Απόρρητο Απόρρητο