Κατά 45% μειώθηκαν οι πωλήσεις των ψηλοτάκουνων παπουτσιών το 2020, καθώς οι γυναίκες δεν είχαν πού να τα φορέσουν!

Η πανδημία σαφέστατα έχει επηρεάσει τον τρόπο που ορίζουμε το στυλ και τη μόδα. Οι περιορισμένες συγκεντρώσεις επηρέασαν επίσης τον τρόπο ντυσίματος των ανθρώπων. Η άνεση έγινε προτεραιότητα και ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών αντικατέστησε τα τακούνια τους με σούπερ μοντέρνα και άνετα sneakers!

Τα αθλητικά παπούτσια εμφανίστηκαν επίσης και σε διάφορες κορυφαίες επιδείξεις μόδας σε όλο τον κόσμο. Μάρκες όπως Valentino, Dior, Celine, Lanvin και Simone Rocha συνεργάστηκαν με τις συλλογές Spring Summer 2021 σχεδιάζοντας απίστευτα sneakers.

Σύμφωνα με έρευνα της NPD Group, υποχώρησαν επίσης και οι πωλήσεις των πιο επίσημων ενδυμάτων και αυξήθηκαν εκείνες των πρόχειρων, άνετων ρούχων. Η τάση αυτή ωστόσο, όπως σχολιάζουν ειδικοί του χώρου της μόδας στη Wall Street Journal, είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να απελευθερωθούν από την «τυραννία» των ψηλών τακουνιών, που σε ορισμένες χώρες θεωρείται σχεδόν «υποχρέωση» για την παρουσία στην εργασία ή σε εκδηλώσεις.

Ακόμη και πριν από την πανδημία πολλές γυναίκες είχαν αρχίσει να λένε αντίο στα ψηλά τακούνια, επιλέγοντας πιο άνετα και λιγότερο επίπονα παπούτσια.

Όσο για τις γυναίκες που εξακολουθούν να θέλουν να επιστρέψουν στα τακούνια; Οι ποδίατροι τις συμβουλεύουν να κάνουν «baby steps». Αντί να επιστρέψουν απευθείας σε ένα ψηλό τακούνι, ας ξεκινήσουν από ένα χαμηλότερο, δοκιμάζοντας λίγους μήνες αργότερα ένα ψηλότερο και ούτω καθεξής. Η ηλικία παίζει σίγουρα ρόλο στην επιλογή αυτή. Τον Ιανουάριο εν μέσω προσδοκιών για λήξη της καραντίνας το 35% των γυναικών ηλικίας 18 έως 34 ετών σε έρευνα της Mintel δήλωσαν ότι είχαν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες αγορές καλών υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένων ψηλοτάκουνων, έναντι ποσοστού 25% στις ηλικίες 35 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμα

Έως και 50% κάτω οι στόχοι για τις ανακτήσεις δανείων του «Ηρακλή» – Τι ζητούν οι servicers

Ο Βακάκης αλλάζει (ξανά) την Jumbo – Το μοντέλο last minute delivery και οι νέες επενδύσεις

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά