Διεθνή

Ποια ευρωπαϊκή χώρα προσφέρει επίδομα 250 ευρώ στους νέους για να φύγουν από το πατρικό τους

  • newsroom


Στη συγκεκριμένη χώρα, οι πολίτες αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους κατά μέσο όρο στην ηλικία των 30 ετών - Τέσσερα χρόνια αργότερα από ότι ο μέσος όρος των πολιτών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

Επίδομα στέγασης ύψους 250 ευρώ, προτείνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Η εν λόγω κίνηση γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να παροτρύνει τους Ισπανούς να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και να νοικιάσουν τη δική τους εστία. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για πλαφόν στα ενοίκια.

Πιο αναλυτικά, η Ισπανία σχεδιάζει να προσφέρει στους νέους της, ηλικίας 18 έως 35 ετών, οι οποίοι κερδίζουν λιγότερα από 23.725 ευρώ ετησίως, 250 ευρώ το μήνα (289 δολάρια) και να τους δώσει με τον τρόπο αυτό, παραπάνω κίνητρα ώστε να πάρουν πιο γρήγορα την απόφαση να φύγουν από το πατρικό τους. Επιπλέον, εάν η πρόταση αυτή εγκριθεί από το κοινοβούλιο, στις πιο ευάλωτες οικογένειες ενδέχεται να προσφερθούν επιπλέον επιδοτήσεις που καλύπτουν έως και το 40% του ενοικίου τους, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το CNBC, στοιχεία της Eurostat από το 2020, έδειξαν μάλιστα, ότι οι πολίτες στη συγκεκριμένη μεσογειακή χώρα έφυγαν από το σπίτι των γονιών τους κατά μέσο όρο στην ηλικία των 30 ετών, τέσσερα χρόνια δηλαδή αργότερα σε σύγκριση με το μέσο όρο των πολιτών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γεγονός αυτό πιθανότατα να σχετίζεται με τις τιμές των ενοικίων στην Ισπανία οι οποίες κυμαίνονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Συγκεκριμένα, ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση με μόλις ένα υπνοδωμάτιο στη Μαδρίτη, κόστιζε κατά μέσο όρο περίπου 1.000 ευρώ το μήνα κατά το έτος 2020. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν πέρσι, αναφορικά με τους ετήσιους μισθούς στην εν λόγω χώρα, ένα άτομο χωρίς παιδιά κέρδισε περίπου συνολικά 21.241 ευρώ, ποσό που είναι μικρότερο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο που υπολογίζεται στα 24.005 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

MyData: Ποιοι και πώς πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια εσόδων από 1η Νοεμβρίου

Οι κρητικές κορδέλες της ΔΕΗ, οι χρησμοί του Γκριμάλντι στη Βαλένθια και το τελευταίο χαρτί των Κουτσολιούτσων

Χυτήρογλου: Γιατί έχασε το ακίνητο – «φιλέτο» στη Μητροπόλεως (pic)