Διεθνή

PIMCO: Πώς κρίνει τις αποφάσεις της BoE

  • newsroom


Συνεχίζεται προς το παρόν το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΒοΕ - Με το βλέμμα στην αγορά εργασίας για την απορρόφηση των εργαζομένων σε αναστολή και τον πληθωρισμό αναλυτές και τραπεζίτες

Με το βλέμμα στον πληθωρισμό αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), σύμφωνα με ανάλυση του Peder Beck-Friis, portfolio manager της PIMCO.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή της συνεδρίαση, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,1% όπως και τον στόχο του προγράμματος αγορών assets στα 895 δισ. λίρες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων σε έκθεσή που υπογράφει ο Peder Beck-Friis εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας θα συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι ρυθμιστές υπογραμμίζουν πως ενδέχεται να υπάρξει περιορισμός του προγράμματος και σύσφιξη της οικονομικής πολιτικής τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με την PIMCO, η BoE ακολουθεί τη στρατηγική του «βλέποντας και κάνοντας» όσον αφορά τις αβεβαιότητες των επόμενων μηνών, συμπεριλαμβανομένης και της απορρόφησης από την αγορά των εργαζομένων που επιστρέφουν από καθεστώς αναστολής εργασίας την επόμενη εβδομάδα.

Αν και αρχικά η PIMCO ανέμενε την αύξηση των επιτοκίων το 2021, τώρα μετατοπίζει την πρόβλεψη στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η τράπεζα επίσης αναμένεται να αγνοήσει την βραχυπρόθεσμη πληθωριστική αύξηση, ιδιαίτερα εάν υπάρξει επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Peder Beck-Friis, portfolio manager της PIMCO

Ο πληθωρισμός θα είναι και το «κλειδί» για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας αναφέρει η PIMCO. Οι μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές προβλέψεις έχουν επιδείξει αύξηση αν και παραμένουν μέσα στα ιστορικά αναμενόμενα πλαίσια. Εάν, όμως, υπάρξει ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες, μπορεί να σηματοδοτηθεί άρση των προγραμμάτων υποστήριξης και σύσφιξη της οικονομικής πολιτικής από πλευράς ΒοΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Σε αύξηση κεφαλαίου €750 εκατ. προχωρά η ΔΕΗ – Μειώνεται στα επίπεδα του 34% το ποσοστό του Δημοσίου (upd)

Στο σφυρί ξανά το Avenue και το «διαμάντι» του Γκερέκου στην Κέρκυρα

Marketwatch: Αγοράστε σπίτι σε ελληνικό νησί με λιγότερα από 90.000 ευρώ (τιμές)