Διεθνή

Ποιο μεγαλοστέλεχος αγόρασε αντί $51 εκατ. το σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν

  • newsroom


Χωρίς ιδιοκτήτη παρέμενε το σπίτι του Αμερικανού επιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν από τον περασμένο Ιούλιο

Η υπερπολυτελής έπαυλη του Τζέφρι Επστάιν στο Μανχάταν πουλήθηκε έναντι 51 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Goldman Sachs, Μάικλ Ντάφι, φέρεται να είναι ο νέος αγοραστής του ακινήτου.

Ο Ντάφι αποσύρθηκε από τη Goldman Sachs αυτό το μήνα έπειτα από 28 χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία. Ήταν πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιων αγορών της επενδυτικής τράπεζας. Όπως μεταδίδει το BusinessInsider, ο Ντάφι συγκέντρωσε μεγάλα κέρδη από το ράλι που σημείωσε το bitcoin τον περασμένο μήνα αφού πρώτα είχε επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο κρυπτονόμισμα καταφέρνοντας έτσι να αποκτήσει το ακίνητο στο Μανχάταν.

Η βίλα του Επστάιν τέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο με τιμή η οποία άγγιζε τα 88 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση θα δοθούν απευθείας στο πρόγραμμα αποζημίωσης των ατόμων που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από το δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN, η ανεξάρτητη διαχειρίστρια του προγράμματος αποζημίωσης των θυμάτων του Επστάιν, Τζόρντι Φέλντμαν, στις 4 Φεβρουαρίου, ανέστειλε τις πληρωμές των νομικών αξιώσεων από το πρόγραμμα ισχυριζόμενη πως το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν πολύ χαμηλής αξίας και δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποζημίωση των θυμάτων. Σχεδίαζε, ωστόσο, να άρει την αναστολή μόλις θα αξιολογούνταν η οικονομική του αξία.

Συγκεκριμένα τότε είχε δηλώσει: «Από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να εκδίδουμε προσφορές αποζημίωσης. Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσό των χρημάτων που θα διατεθούν στο πρόγραμμα, θα είμαι σε θέση να αποφασίσω πότε μπορούμε να άρουμε την αναστολή και να επιστρέψουμε στις πλήρεις λειτουργίες του προγράμματος.»

Ωστόσο μετά την είδηση πως η υπερπολυτελής έπαυλη των επτά ορόφων κατάφερε να πουληθεί, η Φέλντμαν με νέα ανακοίνωση της δήλωσε πως το πρόγραμμα αποζημίωσης θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι το πρόγραμμα μπορεί τώρα να αρχίσει και πάλι τις πλήρεις λειτουργίες του έπειτα από την ατυχή και απροσδόκητη καθυστέρηση ενός μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα. «Θα συνεχίσω να εργάζομαι απρόσκοπτα για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου. Δεσμεύομαι για ακόμη μία φορά δημόσια πως οι αιτούντες θα λάβουν τη δικαίωση και την αποζημίωση που τους αξίζει» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται, πως ο Επστάιν είχε προφυλακιστεί μετά από κατηγορίες που προέκυψαν σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών. Προτού ωστόσο, γίνει η δίκη, ο 66χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έβαλε τέλος στη ζωή του όπως οι έρευνες έδειξαν στη συνέχεια και βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Αύγουστο του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Τα bots της αντιπολίτευσης, το σκληρό παιχνίδι με τα εμβόλια και το μαγικό χαρτάκι της Τράπεζας Πειραιώς

Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών

Ακίνητα: Έκπτωση φόρου έως 1.600 ευρώ για ανακαίνιση σπιτιού – Ποιοι οι κερδισμένοι