Η Amazon προσφέρθηκε να βοηθήσει τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τον τρόπο διανομής των εμβολίων κατά της covid-19, σε μια επιστολή που έστειλε ο Ντέιβ Κλαρκ, CEO του εμπορικού τμήματος του αμερικανικού κολοσσού, στον Μπάιντεν την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Στην επιστολή, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει όχι μόνο στον επιτόπου εμβολιασμό των δικών της «βασικών εργαζομένων» σε αποθήκες και καταστήματα Whole Foods Market, αλλά και να βοηθήσει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

«Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις λειτουργίες μας, τις τεχνολογίες πληροφοριών και τις δυνατότητες επικοινωνίας και την τεχνογνωσία μας για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού της διοίκησής σας«, έγραψε ο Κλαρκ στο Twitter. «Η τεχνογνωσία μας, μας επιτρέπει να έχουμε ως εταιρεία ένα ουσιαστικό αντίκτυπο στον αγώνα κατά της Covid-19 και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια».

Η επιστολή αναδημοσιεύθηκε σε γρήγορο χρονικό διάστημα και προκάλεσε αίσθηση, με κάποιους να επισημαίνουν το αμφισβητήσιμο ρεκόρ της Amazon σχετικά με τις εργασιακές πρακτικές και άλλοι να αμφισβητούν γιατί η εταιρεία φάνηκε να περίμενε έως ότου ο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία για να προσφέρει βοήθεια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η Amazon και ο CEO της, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Washington Post, ήταν συχνός στόχος της οργής του πρώην Προέδρου Τραμπ, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλέσει υποτιμητικά το Μπέζος «Τζεφ Μπόζο».

Η Amazon είχε επικοινωνήσει με τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους σχετικά με την επέλαση της πανδημίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης του προγράμματος δοκιμών με την FDA, συμμετέχοντας στην Κοινοπραξία Υψηλών Επιδόσεων του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της νόσου και επικοινωνώντας με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του CDC σχετικά με τις πρακτικές ανοσοποίησης. Η εταιρεία προέτρεψε την επιτροπή του CDC πέρυσι να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό εργαζομένων όπως του Amazon.

Ο Μπάιντεν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια κρίσιμη στιγμή. Η διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού έχει καθυστερήσεις, με πολλές πολιτείες να αναφέρουν δυσκολία στη λήψη του εμβολίου, ενώ αναφέρεται πως δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα για τη διαθεσιμότητα των δόσεων από την κυβέρνηση του Τραμπ. Η απερχόμενη κυβέρνηση έχασε τον στόχο εμβολιασμού 20 εκατομμυρίων ανθρώπων στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του 2020. Αντιθέτως, ο Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου εντός των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής του.

Διαβάστε ακόμη:

Εγγυημένα δάνεια: 120 δόσεις από €20 ευρώ – Πότε εκπνέει η διορία για ευνοϊκή ρύθμιση

ΕΛΠΕ: Μπαίνουν στην… πρίζα με νέα εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση

PwC: Παγκόσμια ανάπτυξη 5% το 2021- Επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα ως τις αρχές του 2021