Ο Ρόμπερτ Λ. Τζόνσον, ο ιδρυτής της Black Entertainment Television (BET) και πρώτος μαύρος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής… ζητεί αποζημίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τα 200 χρόνια δουλείας των Αφροαμερικανών.

Συγκεκριμένα, καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώσει 14 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις ως ένδειξη παραδοχής των όσων υπέστησαν τα άτομα αυτά τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας ανέλαβε δράση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη Τετάρτη. Πιο αναλυτικά, υποστήριξε πως οι αποζημιώσεις θα είναι ένας τρόπος προκειμένου η χώρα να παραδεχτεί και συγχρόνως, να εξιλεωθεί για τον φυλετικό ρατσισμό και τα 200 χρόνια δουλείας που υπέστησαν τόσοι άνθρωποι.

«Οι Αφροαμερικανοί μέσα στα τόσα χρόνια δουλείας, δεν είχαν πρόσβαση σε σχεδόν 13-15 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου» τονίζει ο Τζόνσον. «Ως εκ τούτου, η χώρα οφείλει επιτέλους, να τους αποζημιώσεις για όλα αυτά τα δεινά που τους προκάλεσε κάποτε. Οφείλει να τους αποζημιώσει όλους, πλούσιους και φτωχούς χωρίς καμία διάκριση.

Ο 75χρονος πιστεύει πως ένα συνολικό ποσό ύψους 14 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ήταν ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό και θα κάλυπτε το κενό όλων αυτών των χρόνων. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, καθένας θα μπορούσε να λάβει περίπου 333.400 δολάρια, αφού βάσει των στοιχείων του 2019 από το γραφείο απογραφής των ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 41,9 εκατομμύρια μαύροι πολίτες σε ολόκληρο το Αμερικανικό κράτος.

Εδώ και χρόνια, έχει θεσπιστεί νομοθεσία για την υποστήριξη αποζημιώσεων στους Αφροαμερικανούς. Το νομοσχέδιο εισήχθη για πρώτη φορά το 1989 στο Κογκρέσο, ωστόσο, από τότε δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

Διαβάστε ακόμα: 

Γιώργος Νίκας: Μετά την… αμερικανική περιπέτεια, Greek business στην ηλιακή ενέργεια 

River West Open: Η επέκταση των 30 εκατ. στο mall του Κηφισού έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό 

Εμβολιασμός: 20 ερωταπαντήσεις για τα νέα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία