Με στόχο τα 8 εκατ. επισκεπτών σε ετήσια βάση από τα 5,4 εκατ. με τα σημερινά δεδομένα και ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια τα 14 εκατ. ευρώ, από τα 9,5- 10 εκατ. ολοκληρώνεται από τη Viohalco και τη θυγατρική ακινήτων του ομίλου, Noval Property ΑΕΕΑΠ, η επέκταση του River West στη λεωφόρο Κηφισού.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το ‘’River West Open’’, όπως ονομάζονται οι νέες εγκαταστάσεις παραπέμπτοντας και στον ανοικτό τους χαρακτήρα, έχουν ολοκληρωθεί και σε αυτή τη φάση οι μισθωτές προχωρούν στις απαραίτητες διαμορφώσεις των καταστημάτων τους.

Οι νέοι ανοικτοί χώροι, με μισθώσιμη επιφάνεια 20.000 τ.μ. περίπου θα αποτελούν μαζί με τους υφιστάμενους χώρους 18.000 τ.μ. του River West αλλά και του ΙΚΕΑ, «το μεγαλύτερο πόλο λιανικής και αναψυχής στην Ελλάδα, συνολικής μισθώσιμης επιφάνειας 62.050 τ.μ.», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιτελείς του. Η συνολική ανάπτυξη, ιδιοκτησίας της Noval Property, καταλαμβάνει έκταση 83,5 στρεμμάτων, ενώ η επέκταση για τη δημιουργία του ’’River West Open’’ , αντιστοιχεί στο ύψος των 30 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία των καταστημάτων της επέκτασης του εμπορικού κέντρου του Κηφισού προγραμματίζεται σταδιακά για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2021.

Στους νέους χώρους καταστημάτων που δημιουργούνται, συνολικής επιφάνειας 17.450 τ.μ., θα φιλοξενηθούν καταστήματα μεγάλου εμβαδού. Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι η Decathlon, η γαλλική αλυσίδα αθλητικών ειδών με διεθνή παρουσία, θα εγκαινιάσει το μεγαλύτερο κατάστημά της -flagship store- στην Αθήνα, επιφάνειας 5.016 τ.μ.

Επιπλέον, τα καταστήματα Μουστάκας και Κωτσόβολος θα μεταφερθούν στο River West Open, σε mega-stores σύγχρονης αισθητικής 4.600 τ.μ. και 2.170 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ η δανέζικη αλυσίδα Jysk σύντομα θα λειτουργήσει νέο κατάστημα 1.305 τ.μ.

Το River West Open θα περιλαμβάνει επίσης νέα καταστήματα εστίασης, σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον, με ηλιακά αίθρια, για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός και ήδη έχουν κλείσει οι συμφωνίες για τέσσερις από τους έξι χώρους προς μίσθωση.

«Σε ένα αναβαθμισμένο και σύγχρονο περιβάλλον, επιτυγχάνουμε το «πάντρεμα» του εμπορικού κέντρου κλειστού τύπου, με εξωτερικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων, όπου κυριαρχούν το πράσινο και το υγρό στοιχείο. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι αναφερόμαστε σε ένα εμπορικό κέντρο νέας γενιάς, που αναθεωρεί και επαναπροσδιορίζει την κλασική του λειτουργία, δημιουργώντας έτσι έναν νέο προορισμό, που προσφέρει στον επισκέπτη μεγάλη ποικιλία επιλογών για να περάσει το σύνολο της ημέρας του», αναφέρει η κ. Μαρία Καλουτά, επικεφαλής εμπορικού τμήματος της Noval Property ΑΕΕΑΠ.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εμπορικού πόλου θα είναι και η δημιουργία πάρκου και χώρων πρασίνου, συνολικής επιφάνειας, με την ολοκλήρωσή τους, 20 στρεμμάτων με παιδική χαρά, υπαίθριο αμφιθέατρο, καταρράκτη και εκτεταμένους κήπους ανοικτούς στους επισκέπτες του κέντρου και τους κατοίκους της περιοχής. Ταυτόχρονα, βρίσκονται υπό σχεδιασμό και πρωτοποριακοί χώροι διασκέδασης για το παιδί και την οικογένεια, με προοπτική λειτουργίας το 2022 λόγω και των δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Επιπλέον, θα διατίθεται δωρεάν parking 3.000 θέσεων, το οποίο θα παραμείνει δωρεάν και στο μέλλον για τους χρήστες του.

«Η επέκταση του River West αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας του, το οποίο, μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας του (σ.σ. πρωτολειτούργησε το 2011) συγκεντρώνει πλέον 5,6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, ενώ η πληρότητα των υπαρχόντων εκμισθωμένων χώρων αγγίζει το 100%». Επισημαίνεται εδώ ότι σε αυτή τη φάση της πανδημίας, η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου είναι στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά κι ελαφρώς χαμηλότερα από την στιγμή που παραμένουν οι περιορισμοί στην εστίαση εντός των εμπορικών κέντρων.

Στρατηγική προτεραιότητα κατά τον σχεδιασμό της κατασκευής του River West Open ήταν η συνολικά αναβαθμισμένη εμπειρία του επισκέπτη και ο εμπλουτισμός της με περισσότερες επιλογές και δραστηριότητες, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του. Σε ό,τι αφορά στη διαρρύθμιση των χώρων, προβλέπεται η περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της μόδας στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του River West, με την είσοδο επιπλέον fashion brands.

Το RIVER WEST OPEN σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο L35 σε συνεργασία με την Vikelas Architects.

Η Noval Property, η οποία όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο θα εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα, κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και, επιλεκτικά, στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και πρώην βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 453.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των ακινήτων την 31.12.2020 ήταν 364,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ η τιμή της μετοχής στην ΑΜΚ

Εκτός Ελλάκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας – Μηδενίζεται η συμμετοχή του

Ηλεκτρικά οχήματα: Ποιες χώρες στην Ε.Ε. έχουν τους περισσότερους φορτιστές (λίστα)