Στους πλέον δημοφιλείς, διεθνείς προορισμούς για τους Αμερικανούς τουρίστες για την αργία της 4ης Ιουλίου περιλαμβάνεται η Αθήνα, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εν όψει της Ημέρας Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου, η γνωστή μηχανή αναζήτησης Skyscanner γνωστοποίησε τους τοπ προορισμούς στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό για τους Αμερικανούς, διαπιστώνοντας μάλιστα μεγάλη αύξηση και στον όγκο των κρατήσεων για ταξίδια από τις ΗΠΑ.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην τρίτη θέση του τοπ 5, όπου περιλαμβάνεται επίσης κι ένας ακόμη ευρωπαϊκός προορισμός, το Λονδίνο, στην τέταρτη θέση.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 47 εκατ. Αμερικανοί θα ταξιδέψουν εντός κι εκτός των τειχών εν όψει της 4ης Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο ‘’ορόσημο’’ για την επανεκκίνηση των ταξιδιών αναψυχής.

Οι τοπ 5 δημοφιλέστεροι προορισμοί στο εξωτερικό από τις ΗΠΑ είναι το Κανκούν στο Μεξικό, το Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο, η Αθήνα, το Λονδίνο και το Μέξικο Σίτυ. Η προτίμηση των Αμερικανών στην ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι τυχαία αν ληφθεί υπόψη ότι φέτος είναι περισσότερες οι αεροπορικές (American Airlines, Delta, United, Emirates) που έχουν συμπεριλάβει την Αθήνα στο πρόγραμμα των απευθείας συνδέσεων από τις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, της χώρας, με βάση τα στοιχεία από Skyscanner, το τοπ 5 περιλαμβάνει τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, Ορλάντο, Λος Αντζελες, Ντένβερ. Πρόκειται για αναζητήσεις που έχουν γίνει μέσω της Skyscanner για το διάστημα από τις 18 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου για ταξίδια κυρίως στην οικονομική θέση μετ’ επιστροφής. Σύμφωνα με την Skyscanner, η μέση τιμή για τα διεθνή ταξίδια είναι στα 722 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Giga επένδυση της Nissan στη Βρετανία με εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων $1,4 δισ

Πουλήθηκε σε δημοπρασία για 5,4 εκατ. δολ. ο πηγαίος κώδικας του Παγκόσμιου Ιστού

Alpha Bank: Στο €1 η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ