Αρκετοί μετά από την επίσκεψή τους σε ένα μουσείο αγοράζουν από το κατάστημά του αναμνηστικά. Πόσοι όμως θα ήθελαν να πάρουν μαζί τους ένα από τα έργα που είδαν έστω και σε μικρότερο μέγεθος του πραγματικού και μάλιστα με την προοπτική να μην το…  αποχωριστούν ποτέ; Το ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί τον επόμενο μήνα από το Rembrandt House Museum στο ‘Αμστερνταμ που θα φιλοξενήσει το pop-up στούντιο «The Poor Man’s Rembrandt Project» με τους Ολλανδούς καλλιτέχνες του τατουάζ Henk Schiffmacher – γνωστόν και ως Hanky Panky – και Tycho Veldhoen.

Το μουσείο, το οποίο άνοιξε ξανά τον περασμένο Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης, θα είναι από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου η στέγη του στούντιο τατουάζ προσφέροντας, στο σπίτι που ο μαίτρ της ζωγραφικής έζησε από το 1639 έως το 1658, σχέδια βασισμένα σε έργα του.

«Βλέπουμε τον εαυτό μας ως το σπίτι καλλιτεχνών. Ο Ρέμπραντ δεν ζούσε μόνο και δούλευε εκεί, αλλά δίδασκε και τους μαθητές του» είπε η διευθύντρια του μουσείου Milou Halbesma. «Θέλουμε στον καινούργιο μας χώρο στούντιο να δουλέψουμε με Ολλανδούς καλλιτέχνες για να συνδεθούμε με το κοινό – και θεωρούμε καλλιτέχνες τους Schiffmacher and Veldhoen. Έχει να κάνει με την πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε μουσείο: να αγγίξει την επόμενη γενιά».

Ηγετική φιγούρα στην κοινότητα του τατουάζ εδώ και 45 χρόνια, ο 71χρονος σήμερα Schiffmacher δεν είναι ξένος στα μουσεία· έχει εκθέσει στο Musée du Quai Branly στο Παρίσι και στο Royal Ontario Museum στο Τορόντο. «Για εμάς είναι απίστευτη τιμή να δουλέψουμε σε ένα μέρος όπου μπορείς ακόμα να νιώθεις την ψυχή του Ρέμπραντ» τόνισε ο γνωστός επίσης και ως «βασιλιάς του τατουάζ στο ‘Αμστερνταμ».

Διαβάστε ακόμη

Καζίνο Ρίου: Απέρριψε το δικαστήριο τα μέτρα προστασίας – Ένα βήμα πριν από την ανάκληση της άδειας

Κομισιόν: «Θετική ψήφος» για τη μετα-μνημονιακή πρόοδο της οικονομίας – «Καμπανάκι» για οφειλές και δαπάνες (upd)

Ρουμπινί: Η συμφωνία για το αμερικανικό χρέος μπορεί να επιτευχθεί την τελευταία στιγμή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ