Απόρρητες πληροφορίες για την ημερομηνία θέσπισης ενός νέου φορολογικού νόμου από την κυβέρνηση της Αυστραλίας παρείχε στην Google η PwC, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία συνδέεται άμεσα με αυτό το σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η PwC βρίσκεται υπό καθεστώς έρευνας, επειδή πριν από μερικά χρόνια ο Πίτερ Κόλινς, ένας πρώην συνεργάτης της που παρείχε στην κυβέρνηση της Αυστραλίας υπηρεσίες συμβουλευτικής για τους νόμους κατά της φοροαποφυγής, μοιράστηκε εμπιστευτικά σχέδια με συναδέλφους του.

Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για τη σύναψη συμφωνιών με πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε στο Reuters μία από τις πηγές, τον Αύγουστο 2015 συνάδελφος του Πίτερ Κόλινς έστειλε email σε υπάλληλο της Google, προκειμένου να επιβεβαιώσει την πιθανή ημερομηνία θέσπισης του συγκεκριμένου νόμου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρόλο που η ημερομηνία θέσπισης του νόμου είχε ανακοινωθεί στα έγγραφα του προϋπολογισμού της κυβέρνησης τον Μάιο 2015, η επιβεβαίωση ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία ισχύει προήλθε από εμπιστευτικές κρατικές ενημερώσεις.

Ωστόσο, ο πρώην συνεργάτης φέρεται να μην είπε στην Google ότι οι πληροφορίες ήταν εμπιστευτικές. Το Reuters διευκρινίζει ότι ο Πίτερ Κόλινς δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η PwC Αυστραλίας ανταποκρίθηκε στο αντίστοιχο αίτημα και σε ερωτήσεις για τη σχέση της με την Google, λέγοντας ότι οι πελάτες της «δεν εμπλέκονται σε κάποιον λάθος χειρισμό και δεν χρησιμοποιήθηκε καμία εμπιστευτική πληροφορία, προκειμένου οι πελάτες να πληρώσουν λιγότερο φόρο».

Διαβάστε ακόμη

Αγγελική Φράγκου – Νικόλας Μαρτίνος: Ενισχύουν τους στόλους τους με ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων

Τουρκία: Αυξήσεις φόρων σε τράπεζες και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση Ερντογάν

Real Consulting: Αποκτά το 60% της Advanced Management Solutions έναντι €1,59 εκατ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ