Σε συνεχείς κινήσεις για την ενίσχυση του στόλου τους προχωρούν η Αγγελική Φράγκου και ο Νικόλας Μαρτίνος.

Η Χιώτισσα πλοιοκτήτρια ενέταξε στον στόλο της Navios Maritime Partners το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου, το capesize Amethyst χωρητικότητας 182.212 τόνων dw ναυπηγημένο στις γιάρδες της γιαπωνέζικου ναυπηγείου Nihon Shipyard. Σε ανάρτηση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης η εταιρεία αναφέρει: «Ευχόμαστε ευνοϊκούς ανέμους και ήρεμες θάλασσες».

Η Navios Maritime Partners έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για 21 πλοία συνολικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο από 173 πλοία εκ των οποίων 81 είναι φορτηγά, 47 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 45 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 15,6 εκατομμυρίων τόνων dw με μέσο όρο ηλικίας τα 9,6 έτη.

Η Thenamaris

Στο μεταξύ η Thenamaris του Νικόλα Μαρτίνου αγόρασε τρία πλοία. Πρόκειται για ένα LNG Carrier, ένα μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και ένα VLCC δεξαμενόπλοιο.

Η εταιρεία έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για 12 πλοία, οκτώ εκ των οποίων είναι δεξαμενόπλοια, τύπου aframax και τέσσερα φορτηγά/bulk carriers, τύπου ultramax. Τα νεότευκτα είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2025.

Ο στόλος της Thenamaris αποτελείται από 102 πλοία, συμπεριλαμβανομένων των υπό ναυπήγηση, συνολικής χωρητικότητας άνω των 7 εκατομμυρίων τόνων dw με μέσο όρο μέσης ηλικίας τα 9 έτη. Από αυτά 59 είναι δεξαμενόπλοια, 25 φορτηγά , 8 LNG carriers, 8 LPG carriers και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Μειώνονται οι οφειλές, αυξάνονται… οι μεγαλοοφειλέτες (πίνακας)

Τραυλού-Βαρβιτσιώτης: Στόχος μας η Ελληνική Ναυτιλία να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική

Watchfinder: Τα ρολόγια «μαϊμού» γίνονται…. όλο και καλύτερα – Τα μισά είναι απομιμήσεις Rolex

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ