«Δεν πάω πουθενά». Με αυτά τα λόγια απαντά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στο κάλεσμα άλλων Δημοκρατικών γερουσιαστών να παραιτηθεί στη σκιά της παραπομπής του για δωροδοκία. Χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει και την προηγούμενη φορά που είχε παραπεμφθεί για το ίδιο αδίκημα, το 2015 (τότε η υπόθεση είχε απορριφθεί λόγω κακοδικίας), ο Μενέντεζ κατηγορεί κάποιους ότι τον «σπρώχνουν από τη θέση» του και υπόσχεται ότι δεν θα ξεχάσει ποιοι είναι.

 Αποχωρεί, ωστόσο, από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία θα επιστρέψει όταν ή αν αθωωθεί.

«Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει να σιγήσουν τη φωνή μου να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο», αναφέρει ο Μενέντεζ σε δήλωσή του- λόγια που είχε πει έξι χρόνια νωρίτερα. Αυτή τη φορά ωστόσο, δεν έχει τη στήριξη των Δημοκρατικών και δη του κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι και άλλων γερουσιαστών, μεταξύ των οποίων κάποιοι από την πολιτεία που εκλέγεται ο Μενέντεζ. Ο Μέρφι, ο οποίος είναι και πρόεδρος των Δημοκρατικών στο Νιου Τζέρσεϊ λέει ότι «τα φερόμενα ως γεγονότα είναι τόσο σοβαρά που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπήσει με επιτυχία τον λαό της πολιτείας μας. Ως εκ τούτου, τον καλώ να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του».

Πάντως όσοι ξέρουν καλά τον Μενέντεζ, τονίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να παραιτηθεί χωρίς να προηγηθεί μάχη και ότι, σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν πέσει, θα το κάνει μαχόμενος. Ήδη, άλλωστε, ο γερουσιαστής απορρίπτει τις φωνές για παραίτηση τονίζοντας ότι «παραμένω συγκεντρωμένος στο να συνεχίσω τη σημαντική δουλειά μου και δεν θα αποσπαστώ από αβάσιμους ισχυρισμούς», ενώ κατηγορεί τις αρχές του Κογκρέσου που κίνησαν την υπόθεση ότι «παρανόησαν την κανονική δουλειά τους».

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ και οι συγκατηγορούμενοί του, η σύζυγός του Ναντίν και τρεις επιχειρηματίες αναμένεται να εμφανιστούν στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, στο κάτω Μανχάταν, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης και θα απολογηθούν αργότερα την ίδια ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr