Οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ επεσήμαναν τη βαρύτητα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, δηλώνοντας ότι θα λάβουν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της πετρελαϊκής αγοράς εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο Ιρακινός ομόλογος του Χαγιάν Αμπντούλ Γάνι συναντήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην απόφαση του ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο Ιρακινός υπουργός έφτασε στο Ριάντ νωρίτερα χθες, μετά από μία πρόσκληση που του απηύθυνε η Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ.

O OPEK+ είναι μία συμμαχία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ενώ η επόμενη διάσκεψή του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ΟΠΕΚ+ παραμένει σε ετοιμότητα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, για την επικράτηση ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

Διαβάστε ακόμη

Πώς βλέπουν τώρα τις τάσεις για το εγχώριο real estate κορυφαία στελέχη του κλάδου

Πώς μια βίλα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ (με νοικάρη τον Καμμένο) πουλήθηκε 1,1 εκ. ευρώ, η γρουσουζιά που έσπασε στην Ελλάκτωρ και το διαζύγιο στην Τρ. Αττικής

Ευάγγελος Αγγελίδης: «Το σχέδιο επέκτασης της Profile στο εξωτερικό και τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα»