Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 433 διαφορετικοί άνθρωποι κέρδισαν το τζακ-ποτ στο λόττο των Φιλιππίνων, σε μια πρωτοφανή εξέλιξη η οποία προκάλεσε ακόμη και την παρέμβαση της Γερουσίας.

Οι εκατοντάδες νικητές αναγκάστηκαν να μοιραστούν το ποσό των 236 εκατομμυρίων πέσο (4 εκατ. δολάρια), καθώς κατάφεραν να βρουν και τους έξι αριθμούς της κληρωτίδας. 

Όπως είναι φυσιολογικό, το πρωτοφανές περιστατικό πυροδότησε αρκετές υποψίες, με αποτέλεσμα η Γερουσία της χώρας να απαιτήσει τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας.  

Οι παίχτες του Grand Lotto καλούνται να επιλέξουν έξι διαφορετικούς αριθμούς από το 1 έως 55. Για να κερδίσουν το τζακ-ποτ, αυτοί οι έξι αριθμοί πρέπει να αντιστοιχούν με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. 

«Τα παιχνίδια έχουν εξουσιοδότηση από τη Δημοκρατία των Φιλιππίνων. Επομένως, πρέπει να διατηρούμε και να προστατεύουμε την ακεραιότητα τους» δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία.. 

Από την πλευρά της, η αρμόδια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών PCSO έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία της κλήρωσης των τυχερών αριθμών είναι αδιάβλητη και δεν μπορεί να χειραγωγηθεί. 

Απέδωσε δε, το ασυνήθιστο αποτέλεσμα στην τάση των παιχτών να «παίζουν» συγκεκριμένες ακολουθίες αριθμών. «Πολλοί παίζουν σταθερά τους ίδιους αριθμους» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, ο Terence Tao, ένας καθηγητής μαθητικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι είναι πολύ σπάνιο οι ίδιες ακολουθίες αριθμών να κερδίζουν σε μία και μόνο λοταρία.  

Για την ιστορία, οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι εξής: 9, 18, 27, 36, 45 και 54. Πρόκειται για αριθμούς, όλοι πολλαπλάσιοι του… 9. Τυχαίο; 

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ένα βήμα πριν από την… κελεμπία, οι Μπάκοι βγάζουν Flash, τα αυθαίρετα της Ωκεανίδας και τα σπίτια της Βούλας 

Motor Oil: Μεγαλώνει η πλωτή δεξαμενή LNG στην Κόρινθο – Δύο νέα τερματικά από Κοπελούζο και Elpedison

Beat: Η αλλαγή σε Free Νow, η άνοδος λόγω τουρισμού και οι… χαμένες κούρσες (pics)