Διεθνή

Σε αυτή τη χώρα εμβολιάζονται πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά οι ηλικιωμένοι

  • newsroom


Πώς και γιατί έφτασαν οι αρχές σε αυτή την απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές που ακολουθούνται σε ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών σε όλο τον πλανήτη προκρίνει τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων πολιτών ώστε να προστατευτούν από την Covid-19.

Στην Ινδονησία, ωστόσο, οι αρχές έχουν υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, καθώς σχεδιάζουν να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ενηλίκων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία και να ακολουθήσουν πιο ηλικιωμένα μέλη της κοινότητας. Το πρόγραμμα εμβολισμού ξεκινά στη συγκεκριμένη χώρα από σήμερα Τετάρτη.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Ινδονησίας έδωσε τη Δευτέρα την έγκρισή του για κατεπείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου Sinovac και ήδη 3 εκατομμύρια δόσεις έχουν διανεμηθεί σε κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της χώρας είχε αναφέρει ότι πρέπει να εμβολιαστούν 181,5 εκατ. άτομα ή το 67% του πληθυσμού ώστε να επιτευχθεί ανοσία.

Την πρώτη δόση του εμβολίου θα τη λάβει ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο, ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας και θα ακολουθήσουν οι τοπικοί κυβερνήτες. Μετά θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός με πρώτους τους ηλικίας 18-59 ετών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθούν ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη, όπου εμβολιάζονται πρώτα ευάλωτοι και ηλικιωμένοι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί οι αρχές θεωρούν ότι δεν έχουν ακόμα αρκετά στοιχεία στα χέρια τους ώστε να εμβολιάσουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι κλινικές μελέτες για το Sinovac έγιναν σε άτομα 18-59 ετών, σε αντίθεση με άλλα εμβόλια, που έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικά και στους ηλικιωμένους.

Η τέταρτη πιο πολυπληθής χώρα στον πλανήτη έχει καταγράψει 24.343 θανάτους συνολικά, ωστόσο πάνω από το 10% εξ αυτών συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Ινδονησία έψει λάβει 125,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Sinovac, CoronaVac. Συνολικά έχει παραγγείλει 329,5 εκατ. δόσεις εμβολίων από AstraZeneca, Pfizer/BioNTech  και Novavax.

Διαβάστε ακόμη:

Παράταση έως τα τέλη Γενάρη για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ν. Κατσέλη

Πίσω στο… 1991 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το 2020

ΥΠΕΝ: Στα σκαριά νέο Εξοικονομώ για ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά