Μήνυση εναντίον της Walt Disney υπέβαλλε η Σκάρλετ Γιόχανσονκαθώς όπως υποστηρίζει η κυκλοφορία της ταινίας Black Widow μέσω streaming παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας της.

Την Τετάρτη η ηθοποιός κατέθεσε την μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση για την streaming κυκλοφορία της ταινίας, η οποία θα νοικιάζεται στο Disney+ για 30 δολάρια. Όπως ανέφερε, η ίδια είχε κάνει συμφωνία αποκλειστικά για την κυκλοφορία της Black Widow στους κινηματογράφους.

Στην αγωγή αναφερόταν ότι: «Η κυρία Γιόχανσον έδωσε στην Marvel και την Disney κάθε δικαίωμα να κάνουν λάθος, όμως τους δίνει και την ευκαιρία να τηρήσουν την συμφωνία ττους. Η Disney εφάρμοσε διεθνώς την παράβαση της συμφωνίας χωρίς καμία, ωστόσο, αιτιολόγηση, προκειμένιου να μην αντιληφθεί η κα Γιόχανσον το πλήρε όφελος, που θα μπορούσε να έχει από την διαπραγμάτευση με την Marvel».

H Disney φυσικά, απάντησε στην αγωγή, αναφέροντας πως όλοι οι όροι του συμβολαίου έχουν τηρηθεί πλήρως, ενώ επίσης «η κυκλοφορία της ταινίας στην πλατφόρμα έχει ενισχύσει σημαντικά την δυνατότητά της να κερδίσει υψηλότερη αμοιβή από τα 20 εκ. δολάρια, που έχει ήδη λάβει».ma

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία της ταινίας ξεκίνησε πολύ δυναμικά, σημειώνοντας έσοδα 80 εκ. δολαρίων στην Βόρεια Αμερική και 78 εκ. διεθνώς. Βέβαια, ακόμα περισσότεροι οι θεατές, που επέλεξαν να την παρακολουθήσουν μέσω streaming. Μάλιστα, η Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων των ΗΠΑ αντέδρασε στην ταυτόχρονη προβολή streaming όσο η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους, δημοσιεύοντας και επίσημη δήλωση.

Διαβάστε ακόμη:

Ταμείο Ανάκαμψης: Aρχές Αυγούστου τα πρώτα €4 δισ. από την ΕΕ

Vivartia – CVC: Η επόμενη κίνηση μετά την αποεπένδυση από τη ΜΕΒΓΑΛ

ΑΑΔΕ: Αντιμετωπίστηκε τεχνικό πρόβλημα που οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό φόρου ελεύθερων επαγγελματιών