Τουλάχιστον μισή ημέρα κάθε μήνα θα εργάζεται σε ένα από τα καταστήματα του κολοσσού, ο νέος CEO της Starbucks όπως ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του.

Ο λόγος για τον Λαξμάν Ναρασίμχαν, ο οποίος ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας υγείας Reckitt, η οποία κατέχει εμπορικά σήματα όπως Lysol, Durex και Mucinex.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, όταν ο Ναρασίμχαν έγινε μέλος της εταιρείας το φθινόπωρο του 2022, ξόδεψε αρκετό χρόνο μαθαίνοντας την επιχείρηση.

Αυτό περιελάβανε μεταξύ άλλων 40 ώρες εκπαίδευσης barista, φορώντας ωστόσο την εμβληματική πράσινη ποδιά της εταιρείας. Παρότι όμως η εκπαίδευσή του Ναρασίμχαν τελείωσε, ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να κρεμάσει την ποδιά του, μια για πάντα…

«Για να μας κρατάω κοντά στην κουλτούρα και τους πελάτες μας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μας, σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι σε καταστήματα για μισή μέρα κάθε μήνα και περιμένω από κάθε μέλος της ηγετικής ομάδας να διασφαλίσει ότι υπάρχει σύνδεση και αφοσίωση στη συζήτηση με τα καταστήματά μας για τη βελτίωσή τους», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι η όλη του στάση του  Ναρασίμχαν έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τη σχέση της εταιρείας με τους baristas της.  Ήδη, περισσότερες από 190 τοποθεσίες των Starbucks, ψήφισαν υπέρ της έναρξης συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την υποστελέχωση και τον αναξιόπιστο προγραμματισμό ως μερικούς από τους λόγους για τους οποίους είναι υπέρ ενός συνδικάτου.

Διαβάστε ακόμη:

Deutsche Bank: Το «μαύρο πρόβατο» των ευρωπαϊκών τραπεζών – Τι προβλέπουν τώρα οι αναλυτές

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα «αναζητά» αγοραστή – Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό (pics)

Γιώργος Συγγελίδης: Πέθανε ο ιδρυτής ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας