Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δεν επιδίδεται μόνο σε παρορμητικές αναρτήσεις στο Twitter. Του αρέσουν επίσης τα email που απευθύνει στους εργαζόμενους της Tesla με την χαρακτηριστική εισαγωγή «προς όλους».

Το CNBC απέκτησε πρόσβαση σε δύο email που έστειλε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος στους υπαλλήλους της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το πρώτο αναφέρεται στη δυνατότητά τους να ακούν μουσική κατά τη διάρκεια της εργασίας, ώστε αυτή να γίνεται πιο ευχάριστη- έχοντας το ακουστικό στο ένα αυτί τους και αφήνοντας το άλλο ελεύθερο για να διατηρούν την επαφή με τους υπόλοιπους.

Τους ζητάει επίσης να του προτείνουν ό,τι άλλο θα μπορούσε να κάνει την ημέρα τους πιο ευχάριστη, αφού όπως τονίζει, είναι σημαντικό για εκείνον να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοί του πηγαίνουν με ανυπομονησία κάθε μέρα στη δουλειά.

Το δεύτερο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και είναι γραμμένο σε διαφορετικό τόνο. Εστάλη και πάλι προς όλους τους εργαζομένους αλλά ουσιαστικά απευθύνεται προς τους επικεφαλής του κάθε τμήματος.

Όπως αναφέρει ο Έλον Μασκ στο μήνυμά του, όταν στέλνει ένα email με συγκεκριμένες οδηγίες, υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές για το τι πρέπει να γίνει:

α) Να του εξηγήσουν γιατί είναι λάθος οι οδηγίες του

β) Να ζητήσουν διευκρινίσεις, αν κάτι που γράφει δεν είναι σαφές

γ) Να εκτελέσουν τις οδηγίες.

Αν δεν γίνει κάτι από τα τρία, τότε ο επικεφαλής του τμήματος θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

Το CNBC έχει στη διάθεσή του και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Μασκ τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων μηνύματα ενθάρρυνσης στους εργαζόμενους στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας του κοντά στο Βερολίνο, αλλά και ένα μήνυμα στο οποίο συμφωνεί με την άποψη ενός αναλυτή ο οποίος εκτιμά η μετοχή της Tesla μπορεί να φτάσει τα 3.000 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμα:

«Kαβείρια Palace»: Το λαμπερό resort που προσπάθησε να σώσει ο Ψωμιάδης ξανά στο σφυρί με τιμή… Black Friday (pics)

Βασιλόπουλος κατά Σκλαβενίτη, οι 60.000 ρίζες του Σεΐχη, το νέο hotel της ΛΑΜΨΑ στην Αθήνα, ο μίτος της Αριάδνης και η «κρυάδα» από τη Moody’s 

Πώς θα δοθεί €1 δισ. σε 2 εκατομμύρια νοικοκυριά τα Χριστούγεννα